Ματογιάννι: Στο σφυρί το ακίνητο-φιλέτο του «Καρλίτο»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι εποχές στο νησί των ανέμων έχουν αλλάξει δραματικά από τα δοξασμένα 70s ως τη σημερινή κατάσταση που το ελληνικό νησί παραπέμπει σε αραβικό εμιράτο.

Χέρια έχουν αλλάξει πολλές βίλες και ακίνητα-φιλέτα, ενώ θρυλικά πρόσωπα του μυκονιάτικου lifestyle είχαν άδοξο τέλος, όπως ο αξέχαστος σχεδιαστής Billy Bo, ο ζωγράφος και δημιουργός του Pierro’s bar Πιέρο Αβέρσα, ο Γιάννης Κλεισούρας, ο φωτογράφος Φερνάντο, ο αντικέρ Δημήτρης Βήτος. Από τις προσωπικότητες όμως που λάτρεψαν το νησί σαν δεύτερη πατρίδα τους και έγραψαν τη δική τους ιστορία ήταν και ο γαλαζοαίματος και πάμπλουτος κληρονόμος του πριγκιπάτου από το 1667 Furstenberg, Karl Egon Fricbrich Prinz Zu Furstenberg (όπως είναι ολόκληρο το όνομά του), που πρωτοπάτησε το πόδι του τη δεκαετία του ’70, το ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και μέχρι σήμερα το επισκέπτεται.

1.Karl Furstenberg
Karl Furstenberg

Ηταν από τους πρώτους άλλωστε ξένους που αγόρασαν σπίτι στο νησί, μια μοναδική βίλα δίπλα στη βίλα του αξέχαστου σχεδιαστή Billy Bo και του Μάκη Τσέλιου, ενώ πολλά χρόνια αργότερα, με τον Ελληνα φίλο και συνεργάτη του Σταύρο Μεγακλή, με τον οποίο συνεργάστηκε επαγγελματικά στον χώρο της μόδας, ανοίγοντας τα πρώτα μαγαζιά ρούχων με διάσημους οίκους -τις περίφημες Furstenberg Boutique-, αγόρασαν και ανακαίνισαν εκπληκτικά με σεβασμό στην παράδοση ένα σπίτι στο Ματογιάννι.

Αυτό το ακίνητο-φιλέτο όμως τα τελευταία χρόνια -από το 2020- έχει περάσει στη δίνη των πλειστηριασμών και ακόμα μια φορά ετοιμάζεται να «χτυπηθεί». Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ματογιάννη, Μαλαματένιας και Καλογερά, στη Χώρα της Μυκόνου, όπου φιγουράρουν τα ακριβότερα brands ένδυσης. Πρόκειται για μία οριζόντια ιδιοκτησία, η οποία αποτελείται από πέντε χώρους (σάλα, τραπεζαρία, κουζίνα και δύο δωμάτια) με πατάρι, οι οποίοι έχουν συνολικό εμβαδόν 96,72 τ.μ. σε οικόπεδο εκτάσεως 109,30 τ.μ..

Ο πρώτος όροφος

Στο ισόγειο βρίσκονται δύο καταστήματα και ακόμα ένα δωμάτιο με πατάρι και βεράντα (δώμα του ισογείου), τα οποία καταλαμβάνουν ολόκληρο τον πρώτο όροφο, πάνω από το ισόγειο μιας άλλης οικοδομής, και έχουν μαζί με το παρακείμενο μπάνιο στο «καταστέγι» εμβαδόν 56,50 τ.μ. Σύμφωνα με τους εκτιμητές, το διαμέρισμα είναι «ανακαινισμένο και προσεγμένο, σύμφωνα με τα μυκονιάτικα χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικής, η βεράντα έχει αλλάξει χρήση και πλέον είναι δωμάτιο, έστω και χωρίς να υπάρχει τακτοποίηση αυτού».

megaklis
Σταύρος Μεγακλής

Το ακίνητο κατέληξε στην πλατφόρμα πλειστηριασμού, αφού οι δύο ιδιοκτήτες του, ο Σταύρος Μεγακλής και ο Karl Furstenberg, είχαν υπογράψει σύμβαση στεγαστικού δανείου με την Τράπεζα Κύπρου. To ακίνητο βγαίνει στο σφυρί αντί 1.040.000 ευρώ.

Πηγή: Espresso

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ