Η Χαμάς εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει την έδρα της από το Κατάρ σε άλλη χώρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Χαμάς εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει την έδρα της από το Κατάρ σε άλλη χώρα. Άραβες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Χαμάς επικοινώνησε με τουλάχιστον δύο χώρες στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες και ρώτησε εάν ήταν ανοιχτές να μεταφέρουν το Πολιτικό Γραφείο της Χαμάς στις πρωτεύουσές τους.

Σύμφωνα με το T24  που επικαλείται την αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal (WSJ), το Πολιτικό Γραφείο της Χαμάς, με επικεφαλής τον Ισμαήλ Χανίγια, εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει την έδρα της από το Κατάρ, όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή, σε κάποια αραβική χώρα.

Η WSJ αναφέρει ότι εάν το Πολιτικό Γραφείο της Χαμάς εγκαταλείψει τη Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, όπου βρίσκεται από το 2012, θα «ανατρέψει» τις έμμεσες συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και θα δυσκολέψει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να μεταφέρουν μηνύματα προς τη Χαμάς, όπως εκτίμησε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Άραβες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Χαμάς επικοινώνησε με τουλάχιστον δύο χώρες της περιοχής τις τελευταίες ημέρες και ρώτησε αν ήταν ανοιχτές να μεταφέρουν το Πολιτικό Γραφείο της Χαμάς στις πρωτεύουσές τους. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, μία από αυτές τις χώρες ήταν το Ομάν.

Το Ομάν δεν απάντησε στο αίτημα της WSJ για σχόλιο

Σύμφωνα με Άραβες αξιωματούχους που μίλησαν στην εφημερίδα, η Χαμάς είναι της άποψης ότι οι συνομιλίες για την ανταλλαγή ομήρων μπορεί να διαρκέσουν μήνες, γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο τις στενές σχέσεις της Χαμάς με το Κατάρ και την παρουσία της στη Ντόχα.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της WSJ, Ισραηλινοί αξιωματούχοι εργάζονται εδώ και μήνες για να πείσουν την Αίγυπτο να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός και την ανταλλαγή ομήρων, από την ανησυχία ότι το Κατάρ δεν ασκεί αρκετή πίεση στη Χαμάς.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ