Μαίνεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Ράφα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εν αναμονή της χερσαίας επίθεσης στη Ράφα, το Ισραήλ προχωρά σε εντατικοποίηση των περιφερειακών χτυπημάτων εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, αλλά και χτυπημάτων στη Δυτική Όχθη. Ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου «ενέκρινε περαιτέρω μέτρα», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων αρχιπλοίαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί την Κυριακή.

Ανάμεσα στα σχέδια που εγκρίθηκαν είναι και η «επιχείρηση» στη Ράφα, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, παρά τις πιέσεις που ασκούνται από πολλές χώρες να μην προχωρήσει ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση στην πόλη όπου έχουν καταφύγει σχεδόν 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι, στη μεγάλη πλειονότητά τους εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές του μικρού θυλάκου. Την ίδια στιγμή, παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν την Ράφα εν αναμονή της χερσαίας επίθεσης.

Επιπλέον, οι ισραηλινές επιθέσεις συνεχίζονται σε όλη τη Γάζα, με επτά νεκρούς στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ μετά από μια ημέρα βομβιστικών επιθέσεων που σκότωσαν 24 άτομα στη νότια πόλη Ράφα – μεταξύ των οποίων 16 παιδιά και έξι γυναίκες.

Η ισραηλινή ηγεσία χαρακτηρίζει την «επιχείρηση» στη Ράφα απαραίτητη παρά τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένου του βασικού συμμάχου του Ισραήλ, των ΗΠΑ. Με αυτό τον τρόπο θα καταστραφούν και οι τελευταίες μονάδες του στρατιωτικού βραχίονά της Χαμάς. Αλλιώς θα υπάρξει ανασυγκρότησή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ