Ευαγγελισμός: Ιδρύθηκε δανειστική βιβλιοθήκη για καρκινοπαθείς μετά από την συγκινητική εθελοντική πρωτοβουλία της Μαρία Παπαμιχαήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μια συγκινητική πρωτοβουλία της Μαρίας Παπαμιχαήλ οργανώθηκε, δημιουργήθηκε και πλέον λειτουργεί μια δανειστική βιβλιοθήκη στο Ογκολογικό τμήμα του Ευαγγελισμού, στο 8ο Οροφο του κτήριου ΑΧΕΠΑ, στη μνήμη της μητέρας της που είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.

Η ιδέα

Αυτή ανθρώπινη προσφορά αλληλεγγύης είχε στόχο, και τον πέτυχα, να συγκεντρωθούν εύκολα προσβάσιμα βιβλία συντροφιάς για ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, για όσο καιρό νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Το αποτέλεσμα ; Άγνωστοι εθελοντές σε κάθε ευκαιρία, δωρίζουν βιβλία για να κρατούν συντροφιά σε άγνωστους ασθενείς!

Έτσι κι εγινε, όχι εύκολα,  με συνεχείς εκκλήσεις από το 2020 μέχρι σήμερα !

Ανταποκρίθηκαν άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας προσφέροντας βιβλία, ενώ υπήρχαν συμπολίτες μας που ταχυδρόμησαν έστω και ένα βιβλίο!

Μια χούφτα εθελοντών στην Αθήνα, έφερε εις πέρας το κοπιαστικό έργο να τα καταγράψει και να στήσει σιγά σιγά τη δανειστική βιβλιοθήκη στο ογκολογικό τμήμα του Ευαγγελισμού!

Πήρε σάρκα και οστά με τους υπέροχους βιβλιοστατες που προσέφεραν οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και την αμέριστη συμπαράσταση της αεικίνητης διευθύντριας Mairy Trifon και το μεγαλο έπιπλο που χάρισε η κα Ποθητου με την υποστήριξη της Venetia Dabou!

Παραμένει ζωντανή με συνεχείς επανατροφοδοτησεις, γιατί τα βιβλία δεν επιστρέφουν πάντα …) με προσφορά ανωνύμων εθελοντών και εκδοτικων οίκων όπως ο Μέγας Σειριος με τον κ. Μανιατη !

Οπως ανέφερε και η ομάδα για την δημιουργός της εθελοντικής πρωτοβουλίας Μαρία Παπαμιχαήλ:

«Διακινησαμε 2.150 βιβλία και συνεχίζουμε!!

Πάντα με την άδεια και την υποστήριξη της Διοίκησης του Νοσοκομείου, του Διοικητή Τάσου Γρηγορόπουλου, του διευθυντή της νοσηλευτικής κ.Πιστολα και τη φροντίδα της επικεφαλής των νοσηλευτών του ογκολογικού κ. Κυριαζιδου και τη θέρμη του διευθυντή ιατρού κ. Βασλαματζη!

Πήραμε τη δέσμευση το έργο αυτό να πλαισιωθεί από τη Διοίκηση με καθιστικο για να δημιουργήσουμε πια ενα lounge αναψυχης για τους ασθενεις!

Η αρχή έγινε!

Με πρωτοβουλία της Μαρίας ‘στήθηκε’ αυτή η δανειστική βιβλιοθήκη στο Ογκολογικό τμήμα του Ευαγγελισμού ( κτήριο ΑΧΕΠΑ, 8ος Οροφος).

Η Μαρία μας, στη μνήμη της μητέρας της που είχε νοσηλευτεί εδώ, προσκάλεσε εθελοντές, συγκέντρωσε βιβλία απο δωρεές, βρήκε βιβλιοθήκες, αναζήτησε χώρο που να είναι εύκολα προσβάσιμος σε νοσηλευόμενους και συνοδούς τους.

Σπουδαία πρωτοβουλία! Πόσο το serviam το έκανε πράξη !

Και σήμερα έγιναν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης και η παρουσίαση αυτού του σπουδαίου έργου. Συναντήσαμε εθελοντές που δούλεψαν για το στήσιμο της βιβλιοθήκης αλλά και γιατρούς και νοσηλευτές του τμήματος .

Μπράβο Μαρία μας!

Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για δωρεά βιβλίων στην ομάδα στο Facebook “Προσφορά βιβλίου στην ογκολογική μονάδα BOOKGIVERS”

Αναζητήστε την»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ