Σκάνδαλο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ- Πρόεδρος Βούτσιτς: Πόσο Μπανανία είναι το Κόσοβο;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρόεδρος του Κοσόβου, Βιόσα Οσμάνι, έφερε στο συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών βιασμένες γυναίκες στη συνεδρίαση για να καταθέσουν για τα υποτιθέμενα σερβικά εγκλήματα, γράφουν σήμερα τα σερβικά media.

Ακολούθησε η έντονη αντίδραση του Σέρβου προέδρου, Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο οποίος έδειξε και μια φωτογραφία γυναίκας που βιάστηκε και σκοτώθηκε στο Κόσοβο και τα Μετόχια κατά τη διάρκεια του πολέμου.

«Έχετε φέρει ανθρώπους που δεν ανήκουν εδώ, ούτε το διπλωματικό σώμα ούτε στους συμβούλους.

Αυτό είναι ένα είδος πολιτικού θεάτρου και ένα στήσιμο για τη σερβική αντιπροσωπεία.

Λες και κάποια δικαστική διαδικασία είναι μια δίκη για όσα έγιναν πριν από 20 χρόνια, ούτε λέξη για τα γεγονότα των τελευταίων 6 μηνών.

Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στην έκθεση της Carolina Ziada. Δεν μας ενημερώσατε για το ποιοι θα είναι μέλη της κάθε αντιπροσωπείας.

Πιστεύετε πραγματικά ότι δεν υπήρχαν βιασμένες Σέρβες στο Κοσσυφοπέδιο, μπορώ να σας δείξω την Μαρίτσα Μίνιτς από το Bijelo Polje από το Κοσσυφοπέδιο.

Αυτή η γυναίκα βιάστηκε πολλές φορές και στη συνέχεια σφαγιάστηκε.

Αλλά αυτό δεν ήταν το θέμα της σημερινής μας συνάντησης, παρακαλώ την επόμενη φορά τουλάχιστον να μας ενημερώσετε, ως ένας από τους ιδρυτές του ΟΗΕ, ότι θα φέρουν εδώ πολίτες για να ρίξουν την ευθύνη στην άλλη πλευρά.

Και επιτρέψτε μου να σας κάνω μια ερώτηση, ακούσατε ότι η Σερβία παρουσίασε μερικά ιρανικά drones στη Σερβία, δεν έχω δει ποτέ κανένα ιρανικό drone, αυτό δεν συνέβη», είπε ο Βούτσιτς.

 «Όλα αυτά είναι μια ένδειξη πόσο μπανανία είναι αυτή η χώρα», βρόντηξε ο Βούτσιτς στον ΟΗΕ καθώς ο πρόεδρος στη Νέα Υόρκη εκπροσωπεί τη Σερβία στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ας θυμηθούμε ότι η Μαρίτσα ήταν παράλυτη και αφού τη βίασαν και τη σκότωσαν μπροστά στα μάτια της μητέρας της, ο Αμφιλόχιος την έθαψε πίσω από το Πατριαρχείο του Πέτς. Έτσι απλά την τύλιξαν σε μια κουβέρτα.

b92

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ