Κως: Ποινική δίωξη για κακούργημα στους γονείς του νεκρού βρέφους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοβαρές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι γονείς του βρέφους που μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο της Κω. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο αλλά και για σωματική βλάβη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των γονέων.

Οι γονείς κρατούνται και αναμένεται να βρεθούν την Τετάρτη (24/04) ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή στην Κω για να απολογηθούν. Υπενθυμίζεται πως η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως το παιδί πνίγηκε από τηγανιτή πατάτα, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

Το βρέφος, σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφέρει οι γονείς του, εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου (20/04) από τη μητέρα χωρίς τις αισθήσεις του. Η 20χρονη κάλεσε για βοήθεια και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο έσπευσε άμεσα στο σημείο.

Οι διασώστες διαπίστωσαν πως το ενός έτους μωράκι δεν ανέπνεε και οι προσπάθειες ανάνηψης δεν είχαν αποτέλεσμα. Το μωρό μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Κω, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον θάνατό του και εντόπισαν υπολείμματα τροφής που είχαν φράξει τους αεραγωγούς.

Η μητέρα είπε στους γιατρούς πως το είχε ταΐσει πατάτες και το είχε βάλει να ξαπλώσει. Η τραγική υπόθεση έλαβε νέες διαστάσεις όταν οι γιατροί διαπίστωσαν εκδορές και μελανιές στο σώματα. Επίσης ζήτησαν περαιτέρω εξέταση για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροψία δεν διαπίστωσε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης ενώ σημείωσε πως οι εκδορές στο σώμα του ήταν από παλιότερα χτυπήματα. Οι γονείς είχαν υποστηρίξει από την αρχή πως τα χτυπήματα είχαν προέλθει από διάφορα μικροατυχήματα και κατά τη διάρκεια παιχνιδιού με το αδελφάκι του.

Το πόρισμά του ιατροδικαστή ήταν πως ο θάνατος του βρέφους προήλθε από ασφυξία λόγω της τροφής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ