“Συστράτευση” Αδωνι Γεωργιαδη και Νέας Αριστεράς κατα του Στέφανου Κασσελακη για την Υγεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορει η περιπέτεια της υγείας του πατερα του βουλευτή Γιάννη Καλλιανου που τον είδε όλη η Ελλάδα να ξεσπά κατα του ΕΣΥ να μην συγκίνησε την Νεα Αριστερα ώστε να κανει κριτική στην κυβερνηση, δεν συνέβη όμως το ίδιο με την δήλωση του Στέφανου Κασσελακη για την Υγεια.

Με μια ανακοινωση που καποιος κακοπροαίρετος  θα μπορούσε να πει οτι ξεπλένει τις ευθύνες Αδωνι Γεωργιαδη, κανειεπίθεση στον Στέφανο Κασσελακη για τις δηλώσεις του για την Υγεια και αφήνει εκτός κάδρου τον υπουργο…..

Η ανακοινωση της Νέας Αριστερας:

Κάθε φορά που ο κ. Κασσελάκης μιλά αναλυτικά για το πρόγραμμά του, αποκαλύπτεται η βαθιά άγνοιά του τόσο για τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας όσο και για το  πρόγραμμα του κόμματος του οποίου ηγείται. Το “ελληνικό του όνειρο” είναι η άλλη όψη της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή του συνέντευξη δήλωσε πως η δημόσια επένδυση για την υγεία “πρέπει να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ”.

Είναι προφανές πως δεν έχει ιδέα σε τι κατάσταση έχει περιέλθει η δημόσια υγεία από τις πολιτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Και αυτό γιατί ο κ. Κασσελάκης έχει “ψαλιδίσει” όχι μόνο όσα υποσχόταν το κόμμα του στις τελευταίες εθνικές εκλογές (7.5%) αλλά αγνοεί και την υφιστάμενη δαπάνη των πολιτικών διάλυσης και υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Το 2021 η δημόσια δαπάνη για την υγεία έφτασε στο 5,7%, ενώ τις επόμενες χρονιές κινήθηκε στα ίδια αναιμικά επίπεδα, που δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες της κοινωνίας.

Ο κ. Κασσελάκης, λοιπόν, προτείνει ουσιαστικά μείωση των δαπανών στην δημόσια υγεία, ώστε να φτάσει σε επίπεδα χαμηλότερα απ’ ό,τι ισχύει σήμερα!

Η κοινωνία δεν έχει τίποτα να περιμένει από θαυματοποιούς, που ασκούνται σε ανέξοδες επικοινωνιακές φιέστες. Η δημόσια υγεία πρέπει να στηριχθεί άμεσα.

Η Νέα Αριστερά προτείνει η δημόσια δαπάνη για την υγεια να ευθυγραμμιστεί με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (7.7%) ώστε να μπουν οι βάσεις για ένα σταθερό και αποτελεσματικό δημόσια σύστημα υγείας για όλους και όλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ