Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με απόφαση του Αρείου Πάγου το κόμμα των «Σπαρτιατών» μένει εκτός Ευρωεκλογών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του A1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, έγινε γνωστό ότι οι Σπαρτιάτες «κόπηκαν» και δεν θα συμμετάσχουν στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Τελικά, 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έλαβαν το «πράσινο φως» για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές, αναφέρει το ΑΠΕ.

Αρκετά κόμματα δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο από την εκλογική νομοθεσία παράβολο των 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να τεθούν αυτομάτως έξω από την εκλογική αναμέτρηση.

Το κόμμα των Σπαρτιατών είχε καταθέσει έγκαιρα το παράβολο, ωστόσο ελέγχεται για τις σχέσεις του με τον καταδικασμένο για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Πλέον αναμένεται η απόφαση του εκλογοδικείου για το εάν οι Σπαρτιάτες θα κριθούν έκπτωτοι και από το κοινοβούλιο.

Σημειώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά είχαν καταθέσει υπομνήματα στον ΑΠ για «μπλόκο» στη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος 10 βουλευτών του κόμματος και του ανεξάρτητου Χάρη Κατσιβαρδά ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος κατόπιν παραγγελίας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη. Η δίωξη ασκήθηκε για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, μετά τις καταγγελίες του Προέδρου των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα περί «Greek mafia» και εκβιασμών στο κόμμα.

Ως ηθικός αυτουργός φέρεται ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης ενώ για συνέργεια στο αδίκημα της παραπλάνησης διώκεται ο δικηγόρος Σωτήρης Μεταξάς. Ο τελευταίος, φέρεται να είναι σύνδεσμος μεταξύ του κόμματος και του Κασιδιάρη, τον οποίο επισκέπτονταν στις φυλακές ως ένας εκ των δηλωμένων δικηγόρων του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ