Η Nestlé αναγκάστηκε να καταστρέψει δύο εκατομμύρια μπουκάλια Perrier μετά από βακτηριακή μόλυνση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ανάρτηση της η Μαρια Δεναξα αναφερει:

Εξαιτίας του φόβου απώλειας διαφημιστικών εσόδων μην περιμένετε η είδηση να ακουστεί και πολύ:

Η ΝESTLE, με τα μολυσμένα με κολοβακτηρίδια Escherichia coli και μικρόβια Pseudomonas aeruginosa εμφιαλωμένα νερά (Vittel, Contrex κτλ), υποχρεώθηκε τώρα να καταστρέψει και τουλάχιστον δυο εκατομμύρια μπουκάλια ανθρακούχου νερού Perrier, εξαιτίας βακτηριακής μόλυνσης. 

Ενώ σε σχετικό άρθρο της lemonde.fr διαβάζουμε:

Η γαλλική κρίση μεταλλικού νερού έχει φτάσει σε ένα νέο ορόσημο. Η εταιρεία Nestlé Waters ανακοίνωσε, στη Franceinfo και τη Le Monde, την Τετάρτη 24 Απριλίου, ότι κατέστρεψε «προληπτικά» δύο εκατομμύρια μπουκάλια της μάρκας Perrier, λόγω της παρουσίας βακτηρίων κοπράνων σε ένα από τα πηγάδια που εκμεταλλεύονταν η ελβετική εταιρεία στην τοποθεσία Vergèze (Gard). Σύμφωνα με τη Nestlé, αυτή η κατάσταση είναι συνέπεια των ισχυρών βροχοπτώσεων από την καταιγίδα Monica , η οποία έπληξε το τμήμα τον Μάρτιο.

Σε ένα διάταγμα της 19ης Απριλίου που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο η Le Monde μπόρεσε να συμβουλευτεί, ο νομάρχης του Gard έδωσε επίσημη ειδοποίηση στην εταιρεία να «αναστείλει αμέσως» τη λειτουργία μιας από τις επτά λεκάνες απορροής Vergèze, η οποία παρουσίασε «  ένα επεισόδιο μόλυνση από τις 10 Μαρτίου 2024 και για αρκετές ημέρες από μικρόβια που μαρτυρούν μόλυνση κοπράνων (κολοβακτηρίδια, Escherichia coli ) αλλά και από μικρόβια του είδους Pseudomonas aeruginosa  » . Το διάταγμα τονίζει επίσης ότι η μόλυνση του εμφιαλωμένου νερού «μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών» .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ