Πρόεδρος Σερβίας από τη Νέα Υόρκη: Δεν είμαι αισιόδοξος για το ψήφισμα για τη Σρεμπρένιτσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιστς, δήλωσε σήμερα στη Νέα Υόρκη ότι κατά τη διάρκεια των σημερινών συνομιλιών με τις χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, εξήγησε όλους τους λόγους για τους οποίους η Σερβία είναι αντίθετη στην έγκριση του ψηφίσματος για τη Σρεμπρένιτσα και ότι πολλές χώρες το κατάλαβαν και είπε ότι οι θέσεις πρέπει να εναρμονιστούν, αλλά ότι η αλλαγή των θέσεων τους, “δεν εξαρτάται από εμάς”.

«Βλέπουμε ότι η πίεση στις μικρές χώρες είναι πιο αισθητή και ισχυρότερη. Είμαστε μικροί και δεν είναι εύκολο να την αντιταχθούμε. Κάναμε εξαιρετική δουλειά στον ΟΗΕ. Είχαμε μια συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Βραζιλίας, τώρα με τον Γκουτέρες, με τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ για το θέμα της γενοκτονίας, με πέντε ή έξι ακόμη ευρωπαϊκές χώρες που μπορούμε τουλάχιστον να ζητήσουμε να μην είναι εναντίον μας», είπε ο Βούτσιτς.

Είπε επίσης ότι σε μερικά από τα φόρουμ των Βρυξελλών μπορείτε να ακούσετε ότι όταν η Πρίστινα καταργεί το δηνάριο, η διατύπωση είναι ότι καμία πλευρά δεν είναι έτοιμη να συμβιβαστεί και το συνέκρινε με το γεγονός ότι όταν κάποιος σας χτυπά, οι άλλοι λένε ότι καμία πλευρά δεν είναι έτοιμη για συμβιβασμό.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, υπάρχουν αποτελέσματα, αλλά είναι δύσκολος, είμαστε μικροί σε σύγκριση με τις πιο ισχυρές δυνάμεις, αλλά δεν μπορείς να κερδίσεις την αλήθεια με τη βία, και για εμάς αυτό σημαίνει», είπε ο Βούτσιτς.

Είπε επίσης ότι δεν είναι αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να αποτρέψει την ψήφιση του Ψηφίσματος για τη Σρεμπρένιτσα, αλλά ότι αυτό δεν θα τον εμποδίσει να συνεχίσει να αγωνίζεται.

«Το ήξερα από την αρχή, ότι ήταν μια σχεδόν αδύνατη αποστολή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να πολεμήσεις. Αυτό που προστατεύεις και υπερασπίζεσαι και αυτό που ορκίστηκες στους ανθρώπους και τους πολίτες σου, αυτό είναι ιερό και το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς, και όχι φόβο για τη δύναμη και τη δύναμη εκείνων που είναι πολύ μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι από εμάς», είπε ο Βούτσιτς σε δήλωση σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κοσσυφοπέδιο, γράφει η σερβική Telegraf.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ