Καλαμάρια λεμονάτα φρικασέ με σπανάκι και χόρτα για τη νηστεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εύκολη συνταγή καλαμάρια με σπανάκι και χόρτα που έχει ελάχιστη προετοιμασία και γίνεται σε λιγότερο από 30’. Πεντανόστιμο φαγητό ιδανικό για νηστεία…

Υλικά

Για τα καλαμάρια λεμονάτα φρικασέ

2 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γρ. καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσο
3 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια
1 καρότο
400 γρ. σπανάκι
300 γρ. τρυφερά σέσκουλα
1 ματσ. μυρώνια
1/2 ματσ. άνηθο
1 κ.σ. μαϊντανό
1 λεμόνι ζουμερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμύδια, το λευκό μέρος τους και το πράσο.

Πλένουμε το σπανάκι, τα χόρτα και τα μυρωδικά. Τα στραγγίζουμε και τα χοντροκόβουμε.

Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο πράσο και το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών.

Σοτάρουμε για 2-3’.

Προσθέτουμε τα κομμένα καλαμάρια και σοτάρουμε για 2-3’ να αλλάξουν χρώμα.

Προσθέτουμε ελάχιστο νερό ζεστό (3/4 φλ.)

Σκεπάζουμε τα καλαμαράκια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10’.

Προσθέτουμε το τρυφερό σπανάκι τα σέσκουλα, τα μυρώνια (ή και καυκαλήθρες) και το πράσινο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών.

Τρίβουμε το καρότο σε χοντρό τρίφτη και το προσθέτουμε.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τα καλαμαράκια με χόρτα για 12-13’.

Τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο και στύβουμε το λεμόνι.

Βράζουμε δυνατά για 1’

Ραντίζουμε με λίγο (2-3 κ.σ.) ελαιόλαδο και σβήνουμε την εστία.

Τα καλαμαράκια με χόρτα σερβίρονται πάντα με φρέσκο ψωμί.

Τα τρυφερά καλαμάρια θα παραμείνουν τρυφερά και μαλακά αν τα βράσετε σωστά. Μην παραβράζετε τα καλαμαράκια.

Μπορείτε να προσθέσετε χόρτα εποχής ή άγρια χόρτα.

argiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ