Απαίτηση της τρόικα από το 2012 η εξαήμερη εργασία που εφαρμόζεται από 1 Ιουλ.2024 με νόμο του Άδωνι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει στις 23 Απρ. 2024 το in.gr 

IMG 20240424 150141

Για ποιους έρχεται η εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου
Από 1ης Ιουλίου επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με εναλλασσόμενες βάρδιες θα μπορούν να ζητούν από τους εργαζομένους τους να δουλεύουν και την 6η ημέρα, με προσαύξηση ημερομισθίου κατά 40%. Πρόκειται για την εφαρμογή της ψηφισμένης διάταξης του νόμου Γεωργιάδη για την εξαήμερη εργασία.
Στο καθεστώς της εξαήμερης εργασίας ανήκουν οι φορείς του Δημοσίου, οι ΔΕΚΟ, η βιομηχανία και κλάδοι του ιδιωτικού τομέα συνεχούς λειτουργίας, που εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και επισιτισμό.
Οι εργαζόμενοι που θα απασχολούνται και την 6η μέρα θα λαμβάνουν προσαύξηση 40% του ημερομισθίου τους και 115% αν η 6η ημέρα εργασίας είναι αργία….
Ας πάμε 12 χρόνια πίσω στην εποχή των μνημονίων
Στις 4 Σεπ. 2012 γράφει ο The Guardian

IMG 20240424 181505
IMG 20240424 181719

IMG 20240424 181537

“Η Ευρωζώνη απαιτεί εξαήμερη εργασία για την Ελλάδα”
Η κυβέρνηση στην Αθήνα δέχεται πιέσεις να εισαγάγει εξαήμερη εργάσιμη εβδομάδα ως μέρος των όρων για ένα δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης
Οι πιστωτές της Ελλάδας στην ευρωζώνη απαιτούν από την κυβέρνηση στην Αθήνα να εισαγάγει έξι ημέρες εργασίας ως μέρος των αυστηρών όρων για το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.
Το αίτημα περιέχεται σε επιστολή που διέρρευσε από την «τρόικα» των δανειστών της χώρας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στην επιστολή, οι αξιωματούχοι που ελέγχουν τη συμμόρφωση της Ελλάδας με το πακέτο λιτότητας που επιβλήθηκε ως αντάλλαγμα για τη διάσωση επιμένουν σε ριζικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, από κατώτατους μισθούς έως όρια υπερωριών έως ευέλικτες ώρες εργασίας, που είναι πιθανό να επιδεινώσουν την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και οργανωμένης εργασίας. στην Ελλάδα.
Μετά από μια μακρά καθυστέρηση που προκλήθηκε από μήνες πολιτικής παράλυσης στην Ελλάδα, οι επιθεωρητές της τρόικας επιστρέφουν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα για να ελέγξουν την τήρηση των όρων του προγράμματος διάσωσης από την Ελλάδα. Αναμένεται να εκδώσουν μια ετυμηγορία τον επόμενο μήνα που θα καθορίσει εάν η Ελλάδα τελικά επιτρέπεται να παραμείνει στο ενιαίο νόμισμα.
Η επιστολή, που στάλθηκε την περασμένη εβδομάδα στα ελληνικά υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, διατάσσει την κυβέρνηση να παρατείνει την εργάσιμη εβδομάδα στο Σαββατοκύριακο.
«Μέτρο: αύξηση της ευελιξίας των προγραμμάτων εργασίας: αύξηση του μέγιστου αριθμού εργάσιμων ημερών σε έξι ημέρες την εβδομάδα για όλους τους τομείς.
“Αυξήστε την ευελιξία των ωρών εργασίας, ορίστε την ελάχιστη ημερήσια ανάπαυση σε 11 ώρες, αποσυνδέστε τις ώρες εργασίας των εργαζομένων από τις ώρες λειτουργίας της επιχείρησης, εξαλείψτε τους περιορισμούς στον ελάχιστο/μέγιστο χρόνο μεταξύ πρωινών και απογευματινών βάρδιων, επιτρέψτε τη διαδοχική άδεια δύο εβδομάδων να λαμβάνονται οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του έτους σε εποχικούς τομείς.”
Οι οδηγίες επικεντρώνονται στις μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας, ζητώντας τη ριζική μεταρρύθμιση της εθνικής επιθεώρησης εργασίας και τη θέση της υπό ευρωπαϊκή εποπτεία.
….

exomatiakaivlepo

  1. Έτσι είναι, Ελληναρά μου, πρώτα κάνεις τον πολλά βαρύ και όχι στο Δημοψήφισμα, και μετά πας και ψηφίζεις και εκλέγεις τα μνημόνια, και τους δίνεις την εξουσία και τη διακυβέρνηση! Και το κάνεις δύο φορές στη σειρά! Και μετά διαμαρτύρεσαι! Κάτσε εκεί να γλείφεις τη συμμορία που σε βιάζει ομαδικά, και ψάξε στα ωροσκόπια να βρεις τί φταίει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ