Η αλβανική κρατική μαφία έδωσε γη από τη Χειμάρρα στον αρχηγό της ιταλικής αποστολής “Guardia di Fiananza” στην Αλβανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Τα αλβανικά καθεστώτα δεν σταματούν να αγοράζουν δυτικούς αξιωματούχους σε αναζήτηση της διατήρησης της εξουσίας με μαφιόζικες μεθόδους.

Από το δικτατορικό καθεστώς, όπου ο δικτάτορας Χότζα αγόρασε διπλωμάτες και πολιτικούς στη Δύση, σήμερα όλοι οι πολιτικοί που κυβερνούν την Αλβανία για περισσότερα από 30 χρόνια, από τον Φάτος Νάνο μέχρι τον Σαλί Μπερίσα, και μέχρι τον τελευταίο  Έντι Ράμα , κάνουν αυτό το θαύμα με βρώμικα χρήματα, στην υπηρεσία της προσωπικής εξουσίας.

Αλλά αν δεν πάρουν χρήματα, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να χαρούν τους δυτικούς αξιωματούχους. Ο επικεφαλής της αποστολής «Guardia di Finanza» στην Αλβανία ανταμείφθηκε με κτήματα που ανήκουν στην Ελληνική Κοινότητα στους Δρυμάδες της Χιμάρας, για τα οποία, η ερευνητική εκπομπή της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης RAI 3, επιτίθεται στη διαφθορά όχι μόνο στην Αλβανία, αλλά και στην Ιταλια. Και προφανώς, οι κύριες ανακαλύψεις της κυκλοφορίας βρώμικου χρήματος και ναρκωτικών ανήκουν στην αμερικανική αποστολή DEA, η οποία έχει ανοίξει γραφείο στην Αλβανία εδώ και αρκετούς μήνες.

Το κρατικό κανάλι RAI 3 έχει συγκλονίσει την αλβανική κρατική μαφία, το κεφάλι της οποίας είναι φορτωμένο με μεγάλα σκάνδαλα.

  Ο Ράμα διατηρείται στη ζωή εξαγοράζοντας δυτικούς αξιωματούχους, αλλά αν κάνετε μια μικρή έρευνα, θα βρείτε στοιχεία που το αποδεικνύουν. Δείχνει πώς σε μια περίπτωση, ο στρατηγός Fabrizio Lisi, της «Guardia di Financia», αυτός που υποστηρίζει τον υπουργό Εσωτερικών Saimir Tahiri, ισχυρίστηκε το 2015 ότι το 99,2% των χωραφιών κάνναβης είχε καταστραφεί στην Αλβανία, αλλά από την άλλη, είχε οικονομικές σχέσεις με αφεντικά της μαφίας.

Εν τω μεταξύ, ο ρόλος του στρατηγού Fabrizio Lisi στην Αλβανία ήταν και επικεφαλής της Interpol. Από τα αρχεία προκύπτει ότι ήταν πρόσωπο προσκείμενο στην κυβέρνηση, μέσω του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Engjëll Agaçi. Στην έρευνα του RAI3 «Report» επανήλθε στην προσοχή μια ιστορία από το 2020, όταν ανακαλύφθηκε ότι 30.000 τετραγωνικά μέτρα γης στην ακτή του Δραλεού στους Δρυμάδες της Χιμάρας είχαν δωρεά στον στρατηγό Λίσι, συνταξιούχο πλέον, από Αλβανό διακινητής.

Η δραματική κατάσταση της εγκληματικότητας στην Αλβανία, όπως ο αναλυτής Fatos Lubonja θεωρεί το αλβανικό κράτος ως εγκληματική οργάνωση, χωρίς να περιλαμβάνει άλλα στοιχεία της ερευνητικής έκθεσης της RAI3, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η μαζική ληστεία του εδάφους της Χιμάρας, αλλά Επίσης νότια της ακτογραμμής, όπου κατοικεί ο εληνικός πληθιζμός  , η Αγία Σαράντα ή η Εκσαμήλα, περιλαμβάνονται όχι μόνο εγκληματικές ομάδες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή ναρκωτικών, αλλά και αξιόπιστοι αξιωματούχοι των δυτικών πληροφοριών, για τους οποίους, ο λόγος που το έδαφος της Χειμάρρας, έχει βεβηλώθηκε σε ένα δραματικό πεδίο μάχης, που περιλάμβανε όλα τα στοιχεία για να κηρύξει επίσημα την Εθνοκάθαρση, την πιο σοφιστικέ της εποχής κατά των Ελλήνων, αλλά ταυτόχρονα καθιστά υπεύθυνο το ελληνικό κράτος, να συστήσει επειγόντως Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας στη Βουλή. για την κατάσταση που δημιουργήθηκε σε όλη αυτή την επικράτεια.

Τίθεται το ερώτημα: Σε ποιο βαθμό η Ελληνική Κυβέρνηση έχει μείνει απληροφόρητη ή δεν θέλησε να μάθει από τις εκατοντάδες καταγγελίες των Χιμαριωτών?

Φυσικά, οι ευρωεκλογές στην Ελλάδα άνοιξαν έντονη συζήτηση για την παρουσία δύο Χιμαρειωτών στην υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας, του Πύρρου Δήμα και του Φρέντη Μπελέρη και αυτή η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Μητσοτάκη πρέπει να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την ελληνική κυβέρνηση, ότι σε αντάλλαγμα για τη στρατηγική των Θαλάσσιων Συνόρων, για την οποία η Ελλάδα χρειάστηκε πάνω από 20 χρόνια, για να καταλάβει ότι η Αλβανία δεν την υπογράφει, τότε πρέπει να αναζητηθούν νέες εθνικές στρατηγικές, ώστε να διασφαλιστεί επειγόντως την ύπαρξη της Ελληνικής Κοινότητας της Αλβανίας, κυρίως της Χιμάρας, στα ανώτατα επίπεδα των ελληνικών θεσμών εθνικής ασφάλειας.

Το σκάνδαλο των εδαφών της Χιμάρας, που πωλούνται ως εγγύηση σε δυτικούς αξιωματούχους, πήρε ένα μάθημα στα Τίρανα, αρχικά από την αμερικανική DEA, η οποία ανακάλυψε εκατοντάδες ακίνητα που αγοράστηκαν με μαφιόζικο τρόπο από Αλβανούς πολίτες, που ανήκουν σε Αμερικανούς πολίτες από Χιμάρα, και έχει θέσει σε κίνηση τους αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς στην Αλβανία, έχουμε να κάνουμε με μια εγκληματική συμμορία που συνεχίζει να οδηγεί τη χώρα με καμουφλαρισμένες μεθόδους μαφίας και καθόλου δημόσια, κάνοντας κατάχρηση των προβλημάτων που έχει σήμερα η Δύση σε σχέση με. περιφερειακή πολιτική ασφάλεια και σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Υπάρχουν προκλήσεις μπροστά, για τις οποίες, νομίζω ότι θα έχουμε μια καυτή τουριστική σεζόν στη Χιμάρα, αλλά μπορεί επίσης να υπάρξουν συγκρούσεις και εντάσεις που αναλύουν την αποφασιστικότητα της αλβανικής μαφίας, να προστατεύσει το κατεστημένο και τα προνόμια που δημιουργεί το αλβανικό κράτος. Κανείς στην Αθήνα δεν πρέπει να πιστεύει ότι η Χιμάρα είναι ειρηνική, αλλά ότι πρέπει να προστατεύει τις βασικές ελευθερίες της, για τις οποίες η Ελλάδα θα πρέπει ταυτόχρονα να εγγυάται την ασφάλεια των κατοίκων της και των περιουσιακών τους στοιχείων.

SManalysis

echedoros.blog

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ