Νηστίσιμο μπουρανί (σούπα με άγρια χόρτα)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υλικά

Μερίδες: 2
1 κιλό χόρτα για πίτα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
αλάτι και πιπέρι
2/3 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι
λεμόνι όσο θέλουμε

Διαδικασία

Για το μπουρανί (σούπα με άγρια χόρτα), καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό, περίπου 2 λίτρα, και το αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε τα χόρτα.
Ενώ βράζουν, βάζουμε σ’ ένα τηγανάκι το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε.
Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν τα χόρτα, ρίχνουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει και το πλιγούρι.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε λεμόνι, όσο θέλουμε.
Η πυκνότητα της σούπας είναι θέμα προτίμησης. Όσο βράζει, πήζει, οπότε ρυθμίζουμε το χρόνο μαγειρέματος αναλόγως.

gastronomos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ