Η υπόσχεση που έδωσε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου στη Γερμανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός Αλμπίν Κούρτι, στην ομιλία του στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο γερμανικό κοινοβούλιο στο Βερολίνο με την ευκαιρία της 75ης επετείου από την ίδρυση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΕΚ), αναφέρθηκε, επίσης, στις δεσμεύσεις του Κοσσυφοπεδίου να εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ενταχθεί σε αυτήν την οργάνωση.

«Για να συμβεί αυτό, δύο πράγματα πρέπει να συμβούν», είπε ο πρωθυπουργός Κούρτι.

«Ένα από αυτά είναι η ίδρυση της Ένωσης της Σερβικής κοινότητας και το άλλο είναι ο Αστικός Κώδικας, ο οποίος επιτρέπει τις ομοφυλοφιλικές ενώσεις πολιτών και δεν έχει βρει υποστήριξη στη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου μέχρι στιγμής».

 Ο αρχηγός της κυβέρνησης δήλωσε ότι θα σχηματίσει προσωπικά την κοινοβουλευτική πλειοψηφία καλώντας την αντιπολίτευση σε αυτό.

“Επιτρέψτε μου να δώσω ένα παράδειγμα. Το Κοσσυφοπέδιο θα επιδιώξει σύντομα να γίνει η δεύτερη χώρα στα Δυτικά Βαλκάνια, μετά τους γείτονές μας Μαυροβούνιο, που θα προσφέρει στους πολίτες του το δικαίωμα σε ενώσεις ομοφυλοφίλων. Θα εργαστούμε σκληρά για να το εφαρμόσουμε αυτό στο άμεσο μέλλον.

 Για αυτό, εγώ ο ίδιος θα σχηματίσω την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για αυτό, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης «Η απόφαση για τη διεξαγωγή κυβερνητικής συνεδρίασης για αυτό το θέμα έχει ήδη ληφθεί». είπε ο Κούρτι.

Ο Πρωθυπουργός Κούρτι, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα επιτραπούν οι γάμοι ομοφυλόφιλων επειδή το έχει ζητήσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είπε ότι το αίτημα του Κοσσυφοπεδίου για ένταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης συνεχίζεται.

Ο Κούρτι μίλησε επίσης για τις κοινότητες στο Κοσσυφοπέδιο και ανακοίνωσε ότι θα επιλύσει «ανεπίλυτα ζητήματα» με τη Σερβική Κοινότητα ως προτεραιότητα, όπως γράφουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ