Σαν σήμερα, 28 Απριλίου 1998, η Ιεραρχία εκλέγει Αρχιεπίσκοπο τον Χριστόδουλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαν σήμερα, 28 Απριλίου 1998, η Ιεραρχία εκλέγει Αρχιεπίσκοπο τον Χριστόδουλο, ο οποίος θα πεθάνει σχεδόν 10 χρόνια μετά, στις 28 Ιανουαρίου 2008. Αν ζούσε η πορεία τόσο της Εκκλησίας όσο και της χώρας γενικότερα θα ήταν πολύ διαφορετική.

Γεννήθηκε στην Ξάνθη στις 17 Ιανουαρίου 1939 και ήταν γιος του Κωνσταντίνου και της Βασιλικής Παρασκευαΐδη, προσφύγων. Η οικογένειά του καταγόταν από την Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης και εγκαταστάθηκε στην Ξάνθη μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας της Ελλάδος (Ξάνθη, 17 Ιανουαρίου 1939 – Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2008), κατά κόσμον Χρήστος Παρασκευαΐδης, διετέλεσε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος την περίοδο 1998 – 2008.

Έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που αναγέννησε την ορθόδοξη πίστη υπενθυμίζοντας το πόσο άρρηκτα είναι συνδεδεμένη με τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού. Είναι ο άνθρωπος που αντιστάθηκε σθεναρά απέναντι στο σύστημα Σημίτη, το οποίο σήμερα λυμαίνεται πάλι την πατρίδα μας. Η απουσία του είναι εμφανής.

Δείτε το βίντεο με τις χαρακτηριστικές στιγμές από την Προσφορά του στο Έθνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ