Η απόφαση για το Ματι προκαλει την οργή των συγγενών των θυμάτων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα, μεγάλη ένταση από τους συγγενείς των 104 θυμάτων στην μεγάλη φωτιά στο Μάτι το 2018 επικράτησε πριν από λίγο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στο άκουσμα των ποινών που επιβλήθηκαν στους 6 κατηγορούμενους (από τους συνολικά 21) που καταδικάστηκαν.

Οι ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν ήταν από 111 έως 3 έτη.

Ωστόσο, εκτιτέα είναι μόνο τα 5 ενώ ανακοινώθηκε πως οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως! Τελικά, όλοι οι ένοχοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγυήσεις!

Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση οι συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν έντονα. Ορισμένοι από αυτούς κατευθύνθηκαν προς την έδρα και τους κατηγορούμενους ενώ άλλοι πέταξαν καρέκλες ενώ ακούστηκαν φωνές και ουρλιαχτά! Ένας από τους συγγενής που πέταξε έδρανα συνελήφθη!

Μετά την εξαγορά των ποινών, οι καταδικασθέντες καλούνται να πληρώσουν περίπου 40.000 ευρώ.

Συγγενείς των 104 ψυχών που έχασαν την ζωή τους φώναξαν όταν άκουσαν την απόφασγ για την εξαγορά δεν άντεξαν και φώναξαν: «Να τους κάνουμε και έρανο να τους βάλουμε και δόσεις». «Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για έσας ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους».

Οι ποινές

Στον Σωτήρη Τερζούδη Αρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 111 έτη με εκτιτέα τα 5 ετών
Στον Βασίλη Ματθαιόπουλο υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ποινή φυλάκισης 15 ετών έκτιτεα τα 5.
Στον Ιωάννη Φωστιέρη, Διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων ποινή φυλάκισης 111 έτη έκτοτε τα 5.
Στον Νίκο Παναγιώτοπουλο, Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών ποινή φυλάκισης 111 έτη έκτοτε τα 5.
Στον Χαράλαμπο Χιώνη Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής ποινή φυλάκισης 111 έτη εκτιτεα τα 5.
Στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, κάτοικο που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά ποινή φυλάκισης 3 ετών.
Ποιοι αθωώθηκαν

Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.

Οργή από τους συγγενείς των θυμάτων

«Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φύλαξη! Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη!» φώναξε συγγενής θύματος που πήγε μπροστά στο εδώλιο και άρχισε να φωνάζει στους κατηγορούμενους.

«Καταραμένοι, δεν έχετε τσίπα! Ούτε ένα συγγνώμη» φώναξε άλλη συγγενής θύματος, ενώ πολλοί ξέσπασαν σε κλάματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ