Ο μεγαλύτερος "μπαχατσής" παραμένει το δημόσιο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3762661Πάνω από τα 6,2 δισ. ευρώ έφτασαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες στο τέλος Απριλίου, έναντι 6,238 δισ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου, όταν στα τέλη Φεβρουαρίου ήταν 6,406 δισ. ευρώ.

Και μετά απορούμε γιατί κλείνει η μια επιχείρηση μετά την άλλη, κόσμος απολύεται κτλ, αφού πολλές επιχειρήσεις δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα μέχρι να κηρύξει το κράτος στάση πληρωμών για να πετύχουν οι Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος τεχνητή μείωση του ελλείμματος, καθώς δεν έκαναν τίποτα για να το συγκρατήσουν!

Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών τα 2,823 δισ. ευρώ οφείλονται από τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, τα 1,588 δισ. ευρώ είναι υποχρεώσεις των νοσοκομείων, 805 εκατ. ευρώ αφορούν σε χρέη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκηση, 797 εκατ. ευρώ αντιστοιχούσε σε χρέη υπουργείων και 266 εκατ. ευρώ είναι οφειλές άλλων Νομικών Προσώπων.

Σε σχέση με τον Μάρτιο οι οφειλές των νοσοκομείων αυξήθηκαν τον Απρίλιο κατά 114 εκατ. ευρώ και τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων κατά 10 εκατ. ευρώ.

Από τα υπουργεία οι μεγαλύτερες υπερήμερες οφειλές εντοπίζονται στο υπουργείο Άμυνας (316 εκατ. ευρώ), στο υπουργείο Υποδομών (138 εκατ. ευρώ), στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (90 εκατ. ευρώ) και στο υπουργείο Παιδείας (72 εκατ. ευρώ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ