Σύλληψη 3 αλλοδαπών και ενος έλληνα για βομβιστικές επιθέσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην σύλληψη 4 ατόμων για τις βομβιστικές επιθέσεις σε βενζινάδικο στον Πειραιά και σε κάβα στην Καλλιθέα, οι οποίοι εμπλέκονται στο κύκλωμα της Greek Mafia, προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς 37 ετών και έναν 35χρονο αλλοδαπό και 39χρονο Έλληνα, αντιστοίχως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, και στις δύο υποθέσεις από την τοποθέτηση των εκρηκτικών μηχανισμών θα μπορούσε να προκληθεί τραυματισμός ατόμου ενώ σημειώθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στην πρόσοψη του πρατηρίου, στην κάβα και σε παρακείμενα οοκαταστήματα, διαμερίσματα και οχήματα..
Στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν στις δύο περιπτώσεις, αποτελούνταν από ισχυρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, κοινό πυροκροτητή και βραδύκαυστο φυτίλι ενώ η πυροδότησή τους έγινε με χρήση γυμνής φλόγας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα κατά συναυτουργία και της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, ο ένας από τους 37χρονους αλλοδαπούς επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας και κατά την ακινητοποίησή του, πρόβαλε σθεναρή αντίσταση χτυπώντας τους αστυνομικούς. Ο έτερος 37χρονος αλλοδαπός, για τον οποίο υπήρξαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, επέδειξε πλαστό διαβατήριο και άδεια ικανότητας οδήγησης.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη και ένας 23χρονος ημεδαπός καθώς στο όχημά του, στο οποίο εντοπίστηκε μαζί με τον 35χρονο αλλοδαπό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, δύο πλαστές πινακίδες καθώς και πιστόλι με γεμιστήρα με τρία φυσίγγια.

Σε σωματικές έρευνες και σε οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

τηλεφωνική συσκευή, -10- κινητά τηλέφωνα, πλαίσιο κάρτας SIM,
αυτοσχέδια συσκευασία με ηρωίνη συνολικού μεικτού βάρους 5,9 γραμμαρίων,
400 ευρώ,
2 αναδιπλούμενα μαχαίρια, θήκη όπλου, 112 φυσίγγια,
πιστόλι με γεμιστήρα με 7 φυσίγγια,
πλήθος ιδιόχειρων σημειωμάτων με αναγραφές καταστημάτων, χρηματικών ποσών, ονομάτων και τηλεφώνων,
ρουχισμός και υποδήματα μεταξύ των οποίων και μπλούζα που φορούσε δράστης κατά την έκρηξη,
2 πλαστά διαβατήρια, πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και φωτοαντίγραφα 2 πλαστών ειδικών βεβαιώσεων νόμιμου διαμονής,
πληθώρα αναβολικών ουσιών,
αλεξίσφαιρο γιλέκο,
μαύρη ζώνη μέσης με ενσωματωμένο μαχαίρι, τσαντάκι,
2 ασύρματοι και φακός- φάρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ