Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έχει πλέον μετατραπεί σε πόλεμο drone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζεται έντονα, και οι δύο πλευρές συνεχίζουν να στοχεύουν η μια την ενεργειακή υποδομή της άλλης. Η Ουκρανία ζήτησε επειγόντως Patriots από τις ΗΠΑ κατά της ρωσικής αεροπορικής απειλής.

Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας διανύει τον δεύτερο χρόνο του. Ο πόλεμος τώρα διεξάγεται σε μεγάλο βαθμό από αέρος. Αυτός ο πόλεμος που γίνεται με μη επανδρωμένα αεροχήματα προκαλεί μεγάλες ζημιές και στις δύο πλευρές.

Τέλος, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι 21 από τους 34 πυραύλους που εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας καταρρίφθηκαν από την ουκρανική αεράμυνα.

Η Ρωσία, από την άλλη, ανακοίνωσε ότι τα συστήματα αεράμυνας της εξουδετέρωσαν περισσότερα από 60 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από τη νότια περιοχή του Κρασνοντάρ.

Ο πόλεμος των UAV μεταξύ των μερών είναι τόσο έντονος που οι στρατιώτες έχουν το ένα μάτι μπροστά τους ενώ περπατούν και το άλλο μάτι είναι στον ουρανό.

Στην πραγματικότητα, ανά πάσα στιγμή ένα UAV μπορεί να έρθει σαν εισβολέας και να στοχεύσει με ακρίβεια.

kropyva456gd

Ο Ουκρανός στρατιώτης Steve παρακολουθεί το ρωσικό μέτωπο με UAV από απροσδιόριστη τοποθεσία.

Σύμφωνα με τον Steve, «Παρακολουθούμε από πίσω τι κάνουν οι Ρώσοι. «Εξετάζουμε τα σχέδιά τους και συλλέγουμε πληροφορίες».

Αν και ο Steve πετά τα UAV του μακριά από εμπόλεμες ζώνες, ρισκάρει και τη ζωή του. Εάν το UAV που έστειλε δεν αλλάξει αμέσως τη θέση του όταν επιστρέψει, ένα ρωσικό UAV που το ακολουθεί μπορεί να τον στοχεύσει.

«Ο πραγματικός κίνδυνος δεν είναι να καταστραφεί το UAV, αλλά να μας βλάψει ως ομάδα», είπε ο Steve. «Μας ακολουθούν με UAV και εμείς τους ακολουθούμε με UAV για να τα εντοπίσουμε», εξηγεί.

drones 34drfg

Ο πόλεμος με UAV γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος και εκτεταμένος. Τα UAV στα χέρια και των δύο πλευρών μπορούν να ταξιδέψουν περισσότερα από 1000 χιλιόμετρα. Ωστόσο, η Μόσχα απέχει μόλις 400 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.

Από την αρχή του πολέμου, η Ουκρανία έχει βάλει στο στόχαστρο 15 διυλιστήρια και αποθήκες πετρελαίου στη Ρωσία με UAV. Το 2023, η Μόσχα έγινε πεδίο μάχης με 190 επιθέσεις UAV.

Ωστόσο, η κατάσταση της Ουκρανίας στα πολεμικά μέτωπα δεν είναι καλή.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy δήλωσε ότι χρειάζονται «επειγόντως» για την αεράμυνα Patriot ενάντια στην αυξανόμενη ρωσική αεροπορική απειλή.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι η Ρωσία πραγματοποίησε μεγάλη αεροπορική επιδρομή χθες το βράδυ, χτυπώντας ενεργειακές υποδομές σε τρεις περιοχές και προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε τέσσερις σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες παρέχουν τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου. Ωστόσο, τα ρωσικά UAV παρακολούθησης και μαχητικά μπορούν να στοχεύσουν αυτά τα οχήματα οπουδήποτε στην πρώτη γραμμή.

Αυτά τα όπλα δυσκόλεψαν την Ουκρανία να προστατεύσει ακόμη και τα άρματα μάχης Abrams M1A1 που αγόρασε από τις ΗΠΑ, καθώς εντοπίστηκαν γρήγορα και κυνηγήθηκαν από ρωσικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

AFP, Reuters

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ