Μπέρδεμα για τους πολίτες η αργια των τραπεζών – Τι ισχυει τελικά για τις πληρωμές και τις τραπεζικές συναλλαγές τις ημέρες του Πάσχα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ρολά» κατεβάζουν ενόψει Πάσχα τα υποκαταστήματα των τραπεζών, τα οποία αναμένεται να επαναλειτουργήσουν από την ερχόμενη Τετάρτη, 8 Μαΐου.

«Η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου συμπίπτει με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας (Μ. Τετάρτη) και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 15102 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 1406/4.3.2024) η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024 μετατίθεται για την Τρίτη, 7 Μαΐου 2024», αναφέρει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε ανακοίνωσή της, ενώ από την πλευρά της η ΓΣΕΕ επισημαίνει:

«Η Μεγάλη Παρασκευή είναι υποχρεωτική ημιαργία για τα καταστήματα. Σύμφωνα με το νόμο, απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 13.00 της Μεγάλης Παρασκευής. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, η Μεγάλη Παρασκευή δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν σε περίπτωση που η Μεγάλη Παρασκευή έχει χαρακτηρισθεί αργία ή ημιαργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή. Η Δευτέρα του Πάσχα είναι από τον νόμο ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλες τις επιχειρήσεις».

Ως εκ τούτου, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές από την Μεγάλη Παρασκευή, ως και την Τρίτη 7 Μαΐου. Την Τετάρτη 8 Μαΐου θα λειτουργήσουν και πάλι για το κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ