Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι στοχεύουν το ελληνικό πλοίο «Κυκλάδες»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις αντιπλοϊκοί βαλλιστικοί πύραυλοι και τρία UAV εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη εναντίον πλοίου ελληνικής ιδιοκτησίας.

Διεθνή πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα όπου η ευρωπαϊκή ναυτική αμυντική αποστολή ‘Aspides’ δραστηριοποιείται εδώ και δύο μήνες δέχθηκαν επίθεση.

« Οι τρομοκράτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν εκτόξευσαν τρεις βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Υεμένη στην Ερυθρά Θάλασσα προς το MV Cyclades, ένα σκάφος με σημαία Μάλτας  ελληνικής ιδιοκτησίας» , δημοσίευσε η Κεντρική  Αμερικανική Διοίκηση στις 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν τραυματισμοί και το πλοίο συνέχισε την πορεία του».

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη

Το πρωί της Τρίτης οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για μια σειρά στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον «εχθρικών πλοίων» στην Ερυθρά Θάλασσα , συμπεριλαμβανομένων δύο αντιτορπιλικών που στοχοποιήθηκαν με drones.

%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82 2345%CF%86

«Το ναυτικό, οι πυραύλοι και οι αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποίησαν κοινή επιχείρηση εναντίον του πλοίου (Κυκλάδες) στην Ερυθρά Θάλασσα και το χτύπημα ήταν ακριβές».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων της ομάδας της Υεμένης:

Οι ναυτικές δυνάμεις, η πυραυλική δύναμη και η αεροπορία των ενόπλων δυνάμεων πραγματοποίησαν κοινή επιχείρηση με στόχο το πλοίο «ΚΥΚΛΑΔΕΣ» στην Ερυθρά Θάλασσα και το χτύπημα ήταν ακριβές, χάρη στον Θεό.
Η στόχευση του πλοίου ήρθε αφότου παραβίασε την απόφαση για την απαγόρευση διέλευσης πλοίων που κατευθύνονται προς τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης κατευθυνόμενοι προς το λιμάνι Umm al-Rashrash στις 21 Απριλίου, χρησιμοποιώντας εξαπάτηση και καμουφλάζ ισχυριζόμενο ότι κατευθυνόταν σε άλλο λιμάνι. Ωστόσο, βρισκόταν υπό έρευνα και παρακολούθηση από τις ένοπλες δυνάμεις μας, και οι προειδοποιήσεις μας απευθύνθηκαν να μην εισέλθει στα λιμάνια της Κατεχόμενης Παλαιστίνης, επέμεινε στην παραβίαση της απαγόρευσης και μπήκε στον κατάλογο των στοχευόμενων πλοίων που απαγορευόταν να πλεύσουν στην περιοχή. επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης.

 Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης έκαναν επίσης γνωστό ότι θα συνεχίσουν να «διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις για την υποστήριξη του καταπιεσμένου παλαιστινιακού λαού και για την υπεράσπιση της αγαπημένης Υεμένης».

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ