Ναυτική άσκηση του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού στην Κεντρική Μεσόγειο- Συμμετέχουν 22 κράτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί έντονος ανταγωνισμός για πρόσβαση σε θαλάσσιους και υποθαλάσσιους φυσικούς πόρους, με αποτέλεσμα διεκδικήσεις σε περιοχές ενδιαφέροντος.

Για να εκτελεστεί αποτελεσματικά αυτό το έργο, η διαθεσιμότητα των κατάλληλων μέσων πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από επαρκή προετοιμασία και εκπαίδευση των πληρωμάτων, ώστε να διατηρείται υψηλή επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για όσους θέλουν να επηρεάσουν αρνητικά τα νόμιμα εθνικά συμφέροντα άλλων.

%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B5 %CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%89876

Στην ναυτική άσκηση «Ανοιχτή Θάλασσα»/ «Mare Aperto» που συμμετέχουν 9.500 στρατιώτες, πλοία αεροσκάφη, drones και υποβρύχια μεταξύ Σαρδηνίας, Σικελίας και Κορσικής, εμπλέκονται 22 κράτη από τα οποία τα 11 είναι του ΝΑΤΟ, γράφουν τα ιταλικά media.

Πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή άσκηση του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς λαμβάνουν μέρος υποβρύχια και πάνω από 100 πολεμικά σκάφη, μεταξύ των οποίων το αεροπλανοφόρο Cavour καθώς και αεροσκάφη και Drones.

Η άσκηση πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 27 Μαΐου, που εκτός από τις θάλασσες θα χρησιμοποιηθούν τρία πεδία βολής – της Σικελίας και των ακτών του Ιονίου φθάνοντας και στις ακτές της Κορσικής.

%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B5%CF%83124789%CF%88%CF%89

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η «Mare Aperto 2024» θα δει την παρουσία μονάδων από τον Στρατό, την Πολεμική Αεροπορία, τους Carabinieri και την Guardia di Finanza, καθώς και ναυτικά και αεροπορικά οχήματα από το Λιμενικό Σώμα.

Αμφίβιες μονάδες θα είναι παρούσες στους μεγάλους ελιγμούς, τόσο από την Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Αγίου Μάρκου όσο και από το ισπανικό και γαλλικό ναυτικό, καθώς και από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ. Συμμετείχαν επίσης μονάδες της Comsubin (ειδικές ναυτικές μονάδες) και δύτες.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης – εξηγεί το Πολεμικό Ναυτικό στον ιστότοπό του – «θα ληφθούν επίσης μέριμνα για θέματα υποστήριξης του άμαχου πληθυσμού σε περίπτωση φυσικών καταστροφών και, στο πλαίσιο αυτό, ορισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα διεξαχθούν στο λιμάνι του Κάλιαρι με την εμπλοκή των τοπικών αρχών και οργανώσεων, της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, της Εθνικής Επιθεώρησης του Στρατιωτικού Σώματος Εθελοντών του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού, των Εθελοντών Νοσοκόμων του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού και του ανακουφιστικού σώματος του Ιταλικού Τάγματος της Μάλτας».

%CF%88%CE%BF%CE%BD%CF%83%CE%B5%CF%844556

«Στην άσκηση – συνεχίζει το Πολεμικό Ναυτικό – θα συμμετάσχουν επίσης η μόνιμη ομάδα ναυτικών αντιμέτρων του ΝΑΤΟ που αναπτύσσεται στη Μεσόγειο (Snmcmg2), τα ναυτικά μέσα που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Euromarfor, η ισπανική δύναμη προσγείωσης και η γαλλική ομάδα αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle».

«Το θαλάσσιο όργανο θα είναι σε θέση να δοκιμάσει όλες τις δυνατότητές του , ενεργώντας στο πλαίσιο πολλαπλών τομέων και παραμένοντας διασυνδεδεμένο μέσω των υποδομών των καινοτόμων τομέων του κυβερνοχώρου και του διαστήματος», δηλώνει ο ναύαρχος  Aurelio De Carolis , Αρχηγός της Ναυτικής Μοίρας.

The Hellenic Information

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ