Η Ρωσία ανακοίνωσε την αναχαίτιση αμερικανικών πυραύλων των Ουκρανών εναντίον της Κριμαίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν τέσσερις πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, που προμήθευσαν οι ΗΠΑ στο Κίεβο και οι οποίοι εκτοξεύτηκαν από ουκρανικές δυνάμεις εναντίον της χερσονήσου της Κριμαίας, , ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το πρωί του Σαββάτου.

Η κλίμακα και ο αντίκτυπος της επίθεσης στην ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, ήταν αρχικά ασαφή. Το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει ακόμη τους ισχυρισμούς του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, όπως σημειώνουν τα ρωσικά media.

Η Ρωσία, η οποία διεξάγει πόλεμο πλήρους κλίμακας εναντίον της Ουκρανίας για περισσότερα από δύο χρόνια, συχνά ανακοινώνει υποτιθέμενες επιτυχίες της αεράμυνας της σε περίπτωση ουκρανικών επιθέσεων με drone ή πυραύλους.

Την περασμένη Τρίτη, η Ουκρανία επιτέθηκε στον ρωσικό στρατό στην Κριμαία με πυραύλους που έλαβε πρόσφατα από τις ΗΠΑ.

Ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για χτυπήματα σε τρεις στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία, με αποτέλεσμα πολλά θύματα, αναφέρει η Agerpress.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS με ακόμη μεγαλύτερο βεληνεκές ως μέρος ενός νέου πακέτου όπλων για το Κίεβο.

Σε προηγούμενες παραδόσεις, η εμβέλεια των πυραύλων αυτού του τύπου περιοριζόταν στα 165 χιλιόμετρα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε πρόσφατες δηλώσεις του υποσχέθηκε να ανακτήσει όλα τα εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία σε περισσότερα από δύο χρόνια πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ