Βίντεο εκπροσώπου του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την περασμένη Τετάρτη, η Ουκρανία παρουσίασε μια εκπρόσωπο που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη [Artificial intelligence -AI ], ονόματι  Βικτώρια Σι, η οποία θα κοινοποιεί τις επίσημες δηλώσεις που θα εκδίδει το υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο είπε ότι θα χρησιμοποιήσει «για πρώτη φορά στην ιστορία» ένα ψηφιακό εκπρόσωπο βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη για να διαβάσει τα δεδομένα του, τα οποία θα εξακολουθούσαν να γράφονται από ανθρώπους.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, οι δηλώσεις που θα κάνει η Βικτώρια δεν θα εκδοθούν από την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά μάλλον « θα είναι γραμμένες και επαληθευμένες από πραγματικούς ανθρώπους».

Για την αποφυγή πλαστογραφίας, τα δεδομένα θα συνοδεύονται από έναν κωδικό QR που θα τα συνδέει με τις εκδόσεις κειμένου στον ιστότοπο του υπουργείου.

Το υπουργείο ανέφερε ότι η Βικτώρια δεν θα αντικαταστήσει τον επίσημο εκπρόσωπό της, ο οποίος είναι άνθρωπος, αλλά θα χειριζόταν μόνο προξενικά θέματα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

«Είναι μόνο το ορατό μέρος που μας βοηθά να δημιουργήσουμε η τεχνητή νοημοσύνη», σχολίασε ο Ντμίτρο Κουλέμπα, υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι η επιλογή ενός εκπροσώπου που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει επίσης να «εξοικονομήσει χρόνο και πόρους του υπουργείου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χαρακτηριστικά της Βικτώρια εμπνεύστηκαν από την Ουκρανή τραγουδίστρια και σταρ των social media, Rosalie Nombre, και τους δημιουργούς χαρακτήρων, την ομάδα Game Changers, που είχαν δημιουργήσει στο παρελθόν περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας σχετικό με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ