Η Αυστρια σχεδιάζει τη μεταφορά καταδικασμένων εγκληματιών στο Κοσσυφοπέδιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αυστριακή κυβέρνηση θέλει να επιτρέψει τη μεταφορά καταδικασμένων εγκληματιών από χώρες εκτός ΕΕ, για να εκτίσουν τις ποινές τους στο Κοσσυφοπέδιο, όπως αναφέρει σήμερα το Politico.

Μάλιστα, ο Υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γκέρχαρντ Κάρνερ, ο οποίος τη Δευτέρα συμμετείχε σε διάσκεψη για τη μετανάστευση στην Κοπεγχάγη, συζήτησε την ιδέα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Δανίας, Πίτερ Χούμελγκαρντ, μια ημέρα μετά.

«Οι εγκαταστάσεις κράτησης όπως αυτές που σχεδιάζει η Δανία στο Κοσσυφοπέδιο αποτελούν επίσης μέρος του σχεδίου του ομοσπονδιακού καγκελαρίου Καρλ Νεχάμερ», είπε ο Κάρνερ κατόπιν.

Τον Δεκέμβριο του 2021, η Δανία υπέγραψε συμφωνία με το Κοσσυφοπέδιο για την… ενοικίαση μιας φυλακής σε μια μικρή πόλη νότια της πρωτεύουσας Πρίστινα. Σε διάστημα 10 ετών και με αντάλλαγμα 210 εκατομμυρίων ευρώ, 300 κρατούμενοι που καταδικάστηκαν σε απέλαση πρόκειται να μετεγκατασταθούν.

Ωστόσο, τα σχέδια παραμένουν σε αναμονή, καθώς η σχετική συμφωνία δεν έχει εγκριθεί ακόμα από το κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου.

«Θέλουμε να εντατικοποιήσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας στον τομέα της ασφάλειας και της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος», δήλωσε ο Κάρνερ.

Στη διάσκεψη για τη μετανάστευση, περισσότεροι από 250 πολιτικοί ηγέτες και διεθνείς οργανισμοί, συζήτησαν λύσεις μέσω εταιρικών σχέσεων με χώρες εκτός ΕΕ, για τη διαχείριση των αφίξεων προσφύγων και τη διευκόλυνση των επιστροφών.

Οι επικριτές λένε ότι τα σχέδια απέλασης υπονομεύουν τους κανονισμούς για το άσυλο στην ΕΕ και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Κάρνερ, λάτρης του μοντέλου της Ρουάντα, έχει ζητήσει στο παρελθόν αλλαγή στους «κανονισμούς της ΕΕ» για να διευκολυνθούν οι απελάσεις από χώρες του μπλοκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ