Το Ισραηλ κατέλαβε τον έλεγχο της παλαιστινιακής πλευράς της συνοριακής διέλευσης στη Ράφα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως κατέλαβε τον έλεγχο της παλαιστινιακής πλευράς της συνοριακής διέλευσης στη Ράφα, που συνδέει τη Λωρίδα της Γάζας με την Αίγυπτο.

Εικόνες με τα τανκς των Ισραηλινών να μπαίνουν και να κατεδαφίζουν και να αντικαθιστούν τις παλαιστινιακές σημαίες με αυτές του Ισραήλ, έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Μονάδα τεθωρακισμένων «έκανε ελιγμούς στη ζώνη» και «αυτή τη στιγμή, οι ειδικές δυνάμεις επιθεωρούν το σημείο διέλευσης» στη Ράφα, «έχουμε επιχειρησιακό έλεγχο στη ζώνη», ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως αναφέρεται «αποκλειστικά στην πλευρά της διέλευσης στη Λωρίδα της Γάζας».

Εκπρόσωπος του IDF είπε:

«Μετά από πληροφορίες που υποδεικνύουν τη χρήση του περάσματος της Ράφα για τρομοκρατικούς σκοπούς, οι στρατιώτες των IDF μπόρεσαν να αποκτήσουν επιχειρησιακό έλεγχο στην πλευρά της διάβασης στη Γάζα. Την Κυριακή, εκτοξεύτηκαν όλμοι από την περιοχή διέλευσης της Ράφα προς την περιοχή διέλευσης Κερέμ Σαλόμ, με αποτέλεσμα τέσσερις στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού να σκοτωθούν και αρκετοί άλλοι στρατιώτες να τραυματιστούν».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκτός από το πέρασμα στη Ράφα, έχει κλείσει το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ, για λόγους ασφαλείας, το οποίο θα ανοίξει ξανά όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Κατά τους Ισραηλινούς, μονάδες του επιχειρούν από χθες το βράδυ στην ανατολική Ράφα, ενώ για τους αμάχους και ορισμένους εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, ισχυρίζονται ότι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ