Ρίψη χημικών στο Συνταγμα κατά διαδηλωτών σε κινητοποίηση για την Παλαιστινη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ρίψη χημικών και βίαιες απωθήσεις αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο Σύνταγμα, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη, ορμώμενοι από το νέο «σφυροκόπημα» των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν εκατοντάδες φιλοπαλαιστίνιοι, οι οποίοι, κρατώντας πανό και σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, ζητούσαν να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στη Γάζα.

H ένταση προκλήθηκε όταν άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν έντονα και άρχισαν να ρίχνουν χημικά στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος και επιχείρησαν να πλησιάσουν τη Βουλή, εμπνευσμένοι, προφανώς, από την… αντιμετώπιση που χαίρουν οι φοιτητές σε ΗΠΑ και Ευρώπη που «τολμούν» να διαμαρτυρηθούν για τον συνεχιζόμενο σφαγιασμό αμάχων Παλαιστίνιων. Η ατμόσφαιρα σύντομα κατέστη αποπνικτική, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να αναγκαστούν να απομακρυνθούν από το σημείο.

Σημειώνεται πως η συγκέντρωση είχε οργανωθεί από πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, πολιτικές συλλογικότητες και οργανώσεις μετά τις τελευταίες εξαιρετικά ανησυχητικές εξελίξεις στη συνοριακή πόλη Ράφα. Λόγω της συγκέντρωσης αλληλεγγύης, πέριξ της πλατείας Συντάγματος επικρατούν προσωρινά κυκλοφορικές ρυθμίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ