Ποια ειναι η χώρα με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεσογειακή είναι η χώρα στην οποία οι άνθρωποι ζουν κατά μέσο όρο 84 χρόνια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat.

Κι αυτή είναι η Ισπανία, όπου οι άνθρωποι ζουν κατά μέσο όρο 84 χρόνια, έχοντας το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στη μεσογειακή διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ψάρια και ελαιόλαδο.

Επίσης, λόγω των πολυάριθμων ηλιόλουστων ημερών και του ευχάριστου κλίματος, χάρη στο οποίο οι κάτοικοι περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, κάνοντας σωματικές δραστηριότητες.

«Στις μεσογειακές χώρες, νοιαζόμαστε πολύ για την κοινωνική μας ζωή, επομένως βγαίνουμε πιο συχνά από τους ανθρώπους στις σκανδιναβικές χώρες, που μας ξεπερνούν ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ», λέει ο Manuel Anguita, πρόεδρος της Ισπανικής Ένωσης Καρδιολόγων.

%CE%B5%CE%B8%CF%86%CF%89%CF%82%CF%84%CE%BF

Η Ιταλία, όπου οι άνθρωποι ζουν κατά μέσο όρο 83,8 χρόνια, και η Μάλτα, με αναμενόμενο προσδόκιμο ζωής 83,6 χρόνια, βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση.

Ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 81,5 χρόνια.

Στην Κροατία, μια χώρα της Μεσογείου και της Κεντρικής Ευρώπης, οι άνθρωποι ζουν κάτω από αυτόν τον μέσο όρο, δηλαδή 78,8 χρόνια.

Το κατώτερο όριο ηλικίας βρίσκεται στην Πολωνία, τη Σλοβακία, τη Λιθουανία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Λετονία και στην κορυφή βρίσκεται η Βουλγαρία, όπου η ζωή διαρκεί κατά μέσο όρο 75,8 χρόνια.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι το υψηλότερο όριο ηλικίας των Ισπανών επηρεάζεται επίσης από το γεγονός ότι πίνουν λιγότερο βαριά αλκοολούχα ποτά, ότι έχουν ένα σταθερό σύστημα δημόσιας υγείας, ότι δεν έχουν πολέμους για δεκαετίες και ότι η πολιτική τους επιδιώκει να μειώσει τον αριθμό των οδικών ατυχημάτων.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ