AstraZeneca: Ανακοίνωσε την παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου της για τον COVID-19

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AstraZeneca ανακοίνωσε την παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου της για τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης Covishield που παράγεται από το Serum Institute of India, επικαλούμενη εμπορικούς λόγους και τη διαθεσιμότητα ενημερωμένων εμβολίων που στοχεύουν νέες παραλλαγές του ιού.

Η απόφαση αυτή έρχεται, ωστόσο, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την επίσημη παραδοχή της εταιρείας σε δικαστικά έγγραφα, σχετικά με σπάνιες παρενέργειες που σχετίζονται με το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών και δυνητικά θανατηφόρων περιπτώσεων Θρόμβωσης με Σύνδρομο Θρομβοπενίας (TTS).

Η νομική διαδικασία αφορά 51 υποθέσεις που κατατέθηκαν σε βρετανικό δικαστήριο, με τους ενάγοντες και τις οικογένειές τους να ζητούν αποζημίωση συνολικού ύψους έως και 100 εκατομμυρίων λιρών.

Αναλυτικά η δήλωση της AstraZeneca στην Daily Telegraph:

«Είμαστε απίστευτα περήφανοι για τον ρόλο που έπαιξε η Vaxzevria στον τερματισμό της παγκόσμιας πανδημίας. Σύμφωνα με ανεξάρτητους υπολογισμούς, πάνω από 6,5 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν μόνο τον πρώτο χρόνο χρήσης και πάνω από τρία δισεκατομμύρια δόσεις παρασχέθηκαν παγκοσμίως. Οι προσπάθειές μας έχουν αναγνωριστεί από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και θεωρούνται ευρέως ως κρίσιμο στοιχείο για τον τερματισμό της παγκόσμιας πανδημίας.

Καθώς έκτοτε έχουν αναπτυχθεί πολλαπλά, παραλλαγμένα εμβόλια Covid-19, υπάρχει πλεόνασμα διαθέσιμων ενημερωμένων εμβολίων. Αυτό οδήγησε σε μείωση της ζήτησης για το Vaxzevria, το οποίο δεν κατασκευάζεται ή δεν παρέχεται πλέον. Ως εκ τούτου, η AstraZeneca έλαβε την απόφαση να ξεκινήσει την ανάκληση των αδειών κυκλοφορίας για το Vaxzevria εντός της Ευρώπης. Θα συνεργαστούμε τώρα με τις ρυθμιστικές αρχές και τους εταίρους μας για να ευθυγραμμιστούμε σε μια σαφή πορεία προς τα εμπρός για να ολοκληρώσουμε αυτό το κεφάλαιο και να τη σημαντική μας συνεισφορά στην πανδημία του Covid-19».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ