Ο Μητσοτάκης δίνει εντολές στη Δικαιοσούνη; Αναίρεση για το Μάτι, συγκάλυψη για τα Τέμπη

Η έφεση είχε προαναγγελθεί από τον Γιώργο Φλωρίδη και τον υφυπουργό Γιάννη Μπούγα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΗΝ ΩΡΑ που η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να συγκαλύψει το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη φτάνοντας σε σημείο να εξαφανίζει συνομιλίες δέκα λεπτών ανάμεσα στον σταθμάρχη και τον οδηγό της μοιραίας αμαξοστοιχίας, εξακολουθεί να εργαλειοποιεί τη δικαιοσύνη και να σπεκουλάρει με την έφεση που ασκήθηκε κατά της απόφασης για το Μάτι.

ΟΠΩΣ είχε προαναγγείλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση κατά της απόφασης για όλους τους κατηγορούμενους, οι οποίοι θα οδηγηθούν και πάλι στα δικαστήρια για να δικαστούν από την αρχή.

Βέβαια η κυβέρνηση δεν έχει ανάλογες ευαισθησίες για το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη.

Το σύνολο του κυβερνητικού μηχανισμού συμμετέχει σε μια πρωτοφανή επιχείρηση συγκάλυψης, καταστρέφοντας στοιχεία, μπαζώνοντας τον χώρο του δυστυχήματος και μοντάροντας τις συνομιλίες.

Μπορεί η απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών να ανταποκρίνεται στην απαίτηση του κόσμου για παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, αλλά την ίδια ευαισθησία θα πρέπει να δείχνει η Δικαιοσύνη για όλες τις υποθέσεις και ειδικά στη διερεύνηση της τραγωδίας που συντελέστηκε στα Τέμπη.

Η κυβέρνηση οφείλει να τελειώσει επιτέλους την κοροϊδία με τους ποινικούς κώδικες. Γιατί και μετά την έφεση οι κατηγορούμενοι για το Μάτι πάλι θα δικαστούν με τους κώδικες που ίσχυαν όταν συντελέστηκε η τραγωδία. Βέβαια το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι το επικοινωνιακό παιχνίδι αδιαφορώντας για την ουσία, αλλά και για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι παρεμβάσεις προς τη Δικαιοσύνη.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να χρεώσει και την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου στους παλιούς ποινικούς κώδικες. Βέβαια οι κώδικες προβλέπουν ότι για να αποφυλακιστεί ένας αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης θα πρέπει να δείξει έμπρακτη μεταμέλεια.

Όπως αναμενόταν και στην περίπτωση Μιχαλολιάκου, κατατέθηκε έφεση για λόγους καθαρά προσχηματικούς. Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών άσκησε έφεση επί της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για την τραγωδία στο Μάτι με την οποία καταδικάστηκαν έξι κατηγορούμενοι σε ποινές φυλάκισης εξαγοράσιμες προς δέκα ευρώ ημερησίως και απαλλάχθηκαν συνολικά 15 πρόσωπα. Η έφεση που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα, Σπύρο Παππά, αφορά το σύνολο της πρωτόδικης απόφασης που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, δηλαδή την αθώωση των 15 κατηγορουμένων, τις ποινές όσων καταδικάστηκαν, το ελαφρυντικό που αναγνωρίστηκε στους καταδικασθέντες αλλά και τη μετατροπή των ποινών τους σε χρηματικές. Στο εδώλιο θα καθίσουν ξανά όλοι οι κατηγορούμενοι, πλην του ηλικιωμένου, ο οποίος καταδικάστηκε για την έναρξη της φωτιάς, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και νομικά δεν επιτρεπόταν να ασκηθεί έφεση. Ως εκ τούτου η υπόθεση θα επανεξεταστεί στο σύνολο της σε δεύτερο βαθμό.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία της έφεσης θα πρέπει πρώτα να καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστέρηση ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παραγραφής.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ KONTRA NEWS 9 5 2024 scaled

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ