Πλήθος διαδηλωτών στο Μάλμε λίγο πριν την έναρξη της Eurovision

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision, υπάρχουν φόβοι για επεισόδια, την ώρα στο κέντρο του Μάλμε στη Σουηδία, έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες άτομα που διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος στη Γάζα.

Τις τελευταίες ώρες πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί και διαδηλώνει υπέρ των Παλαιστινίων στο κέντρο της πόλης, ενώ παράλληλα ζητούν να αποσυρθεί το Ισραήλ από τον φετινό διαγωνισμό.

malme5

Υπενθυμίζεται ότι η τραγουδίστρια Eden Golan που εκπροσωπεί το Ισραήλ δέχτηκε αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια της πρόβας της για τον Β’ Ημιτελικό στον οποίο θα εμφανιστεί. Μάλιστα, οι θεατές ύψωσαν σημαίες και φώναξαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης.

Νωρίτερα, στο σημείο συγκεντρώθηκαν και διαδηλωτές υπέρ του Ισραήλ, με τις αστυνομικές αρχές να βρίσκονται επί ποδός υπό τον φόβο συγκρούσεων και επεισοδίων.

malme1

malme2

Και οι δύο πλευρές έχουν υψώσει σημαίες και φωνάζουν συνθήματα.

Στην πορεία συμμετείχε και η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία είναι γνωστή για τις φιλοπαλαιστινιακές θέσεις της.

malme6

Μέχρι στιγμής οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές, ωστόσο όσο περνάει η ώρα και συγκεντρώνεται στο σημείο πλήθος κόσμου, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει ο Β’ Ημιτελικός, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αυξηθεί και έχουν ληφθεί μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά επεισόδια.

malme4

Πλήθος αστυνομικών βρίσκεται περιμετρικά του Malmö Arena προκειμένου να διαφυλάξει την ομαλή διεξαγωγή του μουσικού διαγωνισμού.

malme3

Υπενθυμίζεται ότι οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι απαγορεύεται στους θεατές να φέρουν παλαιστινιακές σημαίες και φιλοπαλαιστινιακά σύμβολα και ότι θα επιτρέπεται να επιδεικνύουν μόνο τις σημαίες των χωρών που διαγωνίζονται και τη σημαία του Pride.

«Είμαι φαν της Γιουροβίζιον και ραγίζει η καρδιά μου, αλλά την μποϊκοτάρω», εξήγησε η Χίλντα, μια 30χρονη Σουηδέζα με βαμμένα ροζ μαλλιά. «Δεν μπορώ να διασκεδάσω γνωρίζοντας ότι συμμετέχει το Ισραήλ, όταν όλα αυτά τα παιδιά πεθαίνουν. Πιστεύω ότι είναι άδικο», πρόσθεσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

«Δεν είναι δίκαιο. Κατά τη δική μου άποψη, αφού μπορούν να αποκλείσουν τη Ρωσία, γιατί δεν μπορούν να το κάνουν για το Ισραήλ;» διερωτήθηκε η Μάρουα Μουστάφα, μια νεαρή διαδηλώτρια. «Οι άνθρωποι είναι εδώ για τη Γιουροβίζιον, για να προσπαθήσουμε να γιορτάσουμε. Δεν υπάρχει τίποτα να γιορτάσουμε. Λέμε ότι είμαστε δημοκρατία, όμως κανείς δεν κάνει τίποτα», σχολίασε ο 29χρονος Μουστάφα Μουστάφα, που είχε καλυμμένους τους ώμους με μια παλαιστινιακή μαντίλα.

Οι δέκα από τις 16 χώρες που διαγωνίζονται απόψε θα βρεθούν το Σάββατο στον τελικό, όπου θα βρουν απέναντί τους τη Σουηδία (κάτοχο του τίτλου), τις Big Five (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία) και τις άλλες 10 που προκρίθηκαν από τον ημιτελικό της Τρίτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ