Η πιθανή ημερομηνία για τις 4 ευρωπαϊκές χώρες που θα αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ιρλανδικό Ραδιοφωνικό και Τηλεοπτικό Δίκτυο (RTE) ανέφερε ότι η Ιρλανδία, η Ισπανία και άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος στις 21 Μαΐου.

Η RTE είπε το βράδυ της Τετάρτης ότι η Ιρλανδία και η Ισπανία, καθώς και η Σλοβενία ​​και η Μάλτα, είχαν εντείνει τις επαφές τους με στόχο οι χώρες αυτές να αναγνωρίσουν από κοινού το παλαιστινιακό κράτος.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι αναφερόμενες χώρες αναμένουν ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 10 Μαΐου, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αναγνώριση του δικαιώματος των Παλαιστινίων για πλήρη ένταξη στα Ηνωμένα Έθνη.

Σε κοινή δήλωση στις 22 Μαρτίου, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Μάλτα και η Σλοβενία ​​δήλωσαν ότι συμφώνησαν να «κάνουν τα πρώτα βήματα» προς την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.

Αυτές οι προσπάθειες για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους έρχονται με τον αυξανόμενο αριθμό νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας ως αποτέλεσμα των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια περίπου 7 μηνών, ως απάντηση στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο μεγάλος αριθμός θανάτων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας οδήγησε σε παγκόσμιες εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και μόνιμη λύση που θα επέφερε την ειρήνη στην περιοχή.

Από το 1988, 139 από τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ έχουν αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

Το Ισραήλ λέει ότι το σχέδιο των τεσσάρων χωρών αντιπροσωπεύει μια «ανταμοιβή για την τρομοκρατία» που θα μείωνε τις πιθανότητες να επιτευχθεί λύση στη σύγκρουση στη Γάζα μέσω διαπραγματεύσεων.

 Al Hurra, Reuters

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ