Τάφος ιθαγενών γεμάτος χρυσά αντικείμενα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια της αρχαιολογικής έρευνας στο Αρχαιολογικό Πάρκο El Caño στον Παναμά, ανακαλύφθηκε ένας τάφος που ρίχνει φως στις κοινωνίες που ζούσαν στην περιοχή πριν 1200 – 1300 χρόνια.

Η περιοχή του El Caño  ήταν η πατρίδα των φυλών Κουέβα και Κόκλε. Ο τάφος μάλλον ανήκε στον άρχοντα της Κόκλε και χρονολογείται από το 750 μ.Χ.

Το Αρχαιολογικό Πάρκο El Caño περιέχει μια νεκρόπολη και πέτρινους μονόλιθους που χρονολογούνται από το 700 έως το 1000 μ.Χ.

Η τοποθεσία ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1925, όταν ο Αμερικανός εξερευνητής Hyatt Verrill ανακάλυψε τρεις τάφους αφού παρατήρησε αρχαίους μονόλιθους να προεξέχουν από το έδαφος στις όχθες του ποταμού Ρίο Γκράντε.

Τάφος άρχοντα με πολλά χρυσά αντικείμενα

«Οι ανασκαφές του τάφου δεν έχουν ολοκληρωθεί, επομένως προς το παρόν δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί πόσα άτομα θάφτηκαν μαζί με τον άρχοντα».

  • 2%CE%B4%CF%86%CE%BF%CF%8043

Αλλά αυτό που είναι γνωστό είναι ότι ο νεκρός θάφτηκε μπρούμυτα, που είναι ο συνηθισμένος τρόπος ταφής σε αυτήν την κοινωνία, στα λείψανα μιας γυναίκας» , είπε η Δρ Julija Majo, η επικεφαλής του προγράμματος.

Οι ανασκαφές έχουν αποκαλύψει μέχρι στιγμής 5 ολόχρυσες πλάκες στο στήθος του νεκρού , 2 ζώνες με χρυσές χάντρες, 4 βραχιόλια, 2 σκουλαρίκια σε σχήμα ανθρώπινων μορφών, σκουλαρίκια με διπλή εικόνα κροκόδειλου, 1 κολιέ με μικρές κυκλικές χάντρες, 5 σκουλαρίκια φτιαγμένα από δόντια φάλαινας, ένα σετ από χρυσό πιάτο, δύο κουδούνια, οστέινα φλάουτα, βραχιόλια και εκατοντάδες κεραμικά αντικείμενα.

Η πρώτη επίσημη έρευνα έλαβε χώρα κατά τη δεκαετία του 1970 μετά από έρευνα σε λογαριασμούς που γράφτηκαν από Ισπανούς κονκισταδόρες-conquistadores.

Οι Ισπανοί περιέγραψαν έναν πολιτισμό που διοικούνταν από μια σειρά ελίτ που διαφοροποιούνταν από τις χαμηλότερες τάξεις φορώντας χρυσές πλάκες στο στήθος και μια πλούσια βιομηχανία τεχνιτών που κατασκεύαζαν περίτεχνα αντικείμενα από χρυσό.

Heritagedaily, archaeologymag

The Hellenic Information

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ