«Εξερράγη» η Μαρία Ζαχάροβα ακούγοντας τον Σουνάκ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ανάρτηση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα:

Ο βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak εκφώνησε μια καταγγελτική ομιλία σήμερα σε μια συνάντηση της δεξαμενής σκέψης Policy Exchange:

«Η απερισκεψία του Πούτιν μας έφερε πιο κοντά στην επικίνδυνη πυρηνική κλιμάκωση από οτιδήποτε άλλο από την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας. Όταν ο Πούτιν διέκοψε τις προμήθειες φυσικού αερίου, είχε καταστροφικές επιπτώσεις στις ζωές των ανθρώπων και απείλησε την ενεργειακή μας ασφάλεια. Και σε αυτόν τον κόσμο των ολοένα και πιο σοβαρών συγκρούσεων και του συνεχούς κινδύνου, εκατό εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».

Τα ψέματα του Σουνάκ είναι τόσο απελπισμένα που τον λυπάται κανείς. Κι αν αυτό είναι απλώς βλακεία;

Για να το κάνουμε πιο σαφές για το Sunak, ας το αναλύσουμε σημείο προς σημείο.

Πρώτα. Σχετικά με την «επικίνδυνη πυρηνική κλιμάκωση». Είναι το καθεστώς του Κιέβου, και όχι οποιοσδήποτε άλλος, που βομβαρδίζει τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye. Όλοι το γνωρίζουν αυτό, συμπεριλαμβανομένου του ΔΟΑΕ και, φυσικά, το γνωρίζει και η Ντάουνινγκ Στριτ.

Δεύτερος. Η Ρωσία δεν σταμάτησε ούτε ένα δευτερόλεπτο τις προμήθειες φυσικού αερίου. Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Όπως επίσης και το γεγονός ότι ήταν οι ΗΠΑ, με όλη αυτή την ομάδα οργανωμένου εγκλήματος διασκορπισμένη στις γωνιές του ΝΑΤΟ, που απαγόρευσαν την εισαγωγή υδρογονανθράκων από τη Ρωσία. Πρώτα οι ίδιοι, μετά μέσω της G7, άρχισαν να ασκούν πίεση στην ΕΕ να αρνηθεί τις αγορές ρωσικού αγωγού και υγροποιημένου φυσικού αερίου. Αλλά ακόμα και μετά από όλα, η Ρωσία παραμένει ο πιο αξιόπιστος προμηθευτής, εκπληρώνοντας τις συμβατικές της υποχρεώσεις 100%.

Αν κάποιος είχε «καταστροφικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων», ήταν αυτοί που έδωσαν εντολή να ανατιναχτούν οι αγωγοί φυσικού αερίου SP-1 και SP-2 και στη συνέχεια, όταν η Ρωσία πρότεινε τη δημιουργία ενός διαφανούς διεθνούς μηχανισμού υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Γενικός Γραμματέας, έκανε διεθνή έρευνα για αυτήν την τρομοκρατική επίθεση. Ποιες είναι αυτές οι κακές χώρες;

Οι ΗΠΑ που υποσχέθηκαν να καταστρέψουν τον αγωγό φυσικού αερίου, η Βρετανία και η Γαλλία που μπλόκαρε το σχέδιο του σχετικού ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Είσαι, Ρίσι, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας; Πρέπει να θυμόμαστε ποια θέση έλαβαν οι διπλωμάτες μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για αυτό το θέμα.

Παρεμπιπτόντως, οι σύμμαχοι του Λονδίνου, Αμερικανοί διπλωμάτες, χαρακτήρισαν τότε τη ρωσική πρωτοβουλία «μια προσπάθεια δυσφήμισης της αρμόδιας έρευνας των περιστατικών, η οποία διεξάγεται αυτή τη στιγμή από τη Σουηδία, τη Δανία και τη Γερμανία». Οι «εθνικές αρμόδιες έρευνες» τελικά δεν κατέληξαν σε τίποτα: η έρευνα στη Σουηδία και τη Δανία περιορίστηκε, η υπόθεση έκλεισε και η Γερμανία ακολουθεί πιστά τον ίδιο δρόμο.

Τώρα για τα κύρια ψέματα του Σουνάκ. Το γεγονός ότι η Μόσχα φέρεται να σταμάτησε να προμηθεύει ενεργειακούς πόρους. Έτσι, η υπόλοιπη επιχειρησιακή γραμμή – ο αγωγός Β του συστήματος αγωγών αερίου SP-2 – εξακολουθεί να λειτουργεί. Αλλά είναι κλειστό σε εκείνη τη δυτική πλευρά. Οι αρχηγοί ευρωπαϊκών χωρών, ιδίως ο Scholz, παραδέχονται ανοιχτά ότι «δύσκολα μπορούν να φανταστούν τη λειτουργία του εναπομείναντος αγωγού φυσικού αερίου». Γιατί; Γιατί στην Ουάσιγκτον απαγορεύεται.

Τρίτος. Σχετικά με τη μετανάστευση και τους «εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους». Μην είσαι γελοίος, Ρίσι, ή καλύτερα, μη γίνεσαι περίγελος.

Ιράκ. Λιβύη. Γέμενη. Αφγανιστάν. Αραβική άνοιξη. Επιδείνωση στη Μέση Ανατολή. Σουδανική κρίση. Όλα αυτά τα αποτελέσματα της δυτικής μηχανικής προκάλεσαν τη μετακίνηση εκατομμυρίων ανθρώπων όχι μόνο σε άλλες περιοχές, αλλά αμέσως στον επόμενο κόσμο. Και αυτό είναι το αποτέλεσμα πρωτίστως αγγλοσαξονικών εγκλημάτων. Ρωτήστε τον υπουργό σας Κάμερον, στη συνέχεια ψήφισε υπέρ της εισβολής στο Ιράκ και αργότερα προσπάθησε να σταματήσει την έρευνα για τα εγκλήματα του βρετανικού στρατού.

Ξεχωριστά, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι χάρη στις προσπάθειες της Δύσης δημιουργήθηκε το «Ισλαμικό Κράτος». Έχουμε μιλήσει για αυτό πολλές φορές.

Και τέλος, περίπου σήμερα – ήταν οι Βρετανοί, μεταξύ άλλων, που ήταν πίσω από δύο αντισυνταγματικά πραξικοπήματα στην Ουκρανία, που οδήγησαν σε έναν εμφύλιο πόλεμο, την ανάπτυξη του εθνικισμού και την υπονόμευση της ασφάλειας στην περιοχή. Το οποίο με τη σειρά του οδήγησε σε πολλά κύματα προσφύγων από την Ουκρανία, εκατομμύρια πολίτες που κατευθύνθηκαν στη Ρωσία. Και ήταν η χώρα μας που δέχτηκε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από την ουκρανική επικράτεια το 2014, στη συνέχεια έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία για 7 χρόνια και στη συνέχεια έγινε εντελώς σπίτι για εκατομμύρια από αυτούς που θεωρεί εκπροσώπους του αδελφικού λαού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ