Το βαρύ βιογραφικο της πρέσβειρας μας στα Σκόπια που αποχώρησε μετά την προκλητική στάση της νέας προέδρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν είναι τυχαίο πρόσωπο η πρέσβης μας στα Σκόπια Σοφία Φιλιππίδου, η οποία αποχώρησε την Κυριακή από την ορκωμοσία της νέας προέδρου των Σκοπίων εις ένδειξιν διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι αυτή ορκίστηκε στο όνομα της Μακεδονίας.

Έχει θητεύσει και στην πρεσβεία των Τιράνων και γνωρίζει άριστα τα Βαλκάνια. Θεωρείται πεπειραμένη διπλωμάτης και είναι κόρη της δημοσιογράφου Ελένης Κυπραίου και του αείμνηστου διευθυντή της ιστορικής εφημερίδας «Ακρόπολις» Χρήστου Φιλιππίδη, ο οποίος παρουσίαζε τις «Τομές» στην ΕΡΤ.

Με την ευκαιρία, να επισημάνουμε τα εξής: επειδή από το γραφείο της προέδρου των Σκοπίων υποστηρίζουν ότι έχει το δικαίωμα να προσφωνεί το κράτος της «Μακεδονία» στις δημόσιες εμφανίσεις της, η απάντηση είναι ότι, με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών, ξεκάθαρα όχι.

Όλοι οι αξιωματούχοι του κρατικού τομέα είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», το οποίο έχει κατοχυρωθεί και συνταγματικά erga omens. Μόνο οι πολίτες του μη κρατικού τομέα, μέλη ομοσπονδιών, μη κυβερνητικών οργανώσεων, σωματείων, μπορούν, με βάση τη Συμφωνία, να αποκαλούν τα Σκόπια «Μακεδονία». Οι επίσημοι αξιωματούχοι απαγορεύεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ