Έσβησε αθορυβα σε ηλικια 74 ετων ένας θρύλος της μουσικής των συγκροτημάτων της δεκαετίας του 60, ο τραγουδιστης των Idols Γιώργος Πετρίδης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ ( 1948-2024)

Μία από τις πιο σημαντικές περσόνες της δεκαετίας του 60 στο Ελληνικό πεντάγραμμο, ο Γιώργος Πετρίδης ενας από τους δυο τραγουδιστές των IDOLS , δυστυχώς έφυγε από τη ζωή.

Ο Πετρίδης ήταν τραγουδιστής των βραχύβιων Blue Birds, μέλος των We Five ωστόσο έγινε γνωστός ως τραγουδιστής ενός εκ των κορυφαίων συγκροτημάτων της εποχής, των αγαπημένων Idols.

Υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν πως ο Πετρίδης δεν ήταν απλώς ένας από τους πρώτους πολύ σπουδαίους τραγουδιστές της ελληνικής ποπ, αλλά ταυτοχρόνως και ένας από τους μεγαλύτερους. Και δεν έχουν άδικο, υπό την έννοια πως ο Πετρίδης είχε κάνει «όνομα» πριν ακόμη και από τον Ντέμη Ρούσσο και σχεδόν ταυτόχρονα με τον Τάσο Παπασταμάτη.Τον Πετρίδη τον συναντάμε κατά πρώτον στους Blue Birds, ένα νεανικό συγκρότημα από τον Πειραιά, το οποίο τον Οκτώβριο του 1965 κυκλοφορεί το δεύτερο 45άρι του με το φοβερό γκαράζ τραγούδι “Julie” (σύνθεση του Σωκράτη Αρδαβάνη). Το τραγούδι χρωστούσε πολλά στην ερμηνεία του Πετρίδη, με τα πολύ καλά για την εποχή αγγλικά, που με την πληθωρική φωνή του (αν και πιτσιρικάς ακόμη, μαθητής Γυμνασίου) δημιουργεί ένα από τα πρώτα σπουδαία τραγούδια της (αγγλόφωνης) ελληνικής ποπ.

Αυτά όλα έως τον Φλεβάρη του 1967, γιατί εκείνον τον μήνα ο Πετρίδης θα αφήσει τους Blue Birds, για τους We Five, παίρνοντας τη θέση του Ντέμη Ρούσσου. Μάλιστα, οι We Five, με τον Πετρίδη ως τραγουδιστή, θα βρίσκονταν και στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στις 17 Απριλίου 1967, παίζοντας σαπόρτ (μαζί με άλλους) στο live των Rolling Stones.

Μέσα στο 1967, και πάντως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ο Πετρίδης θα περνούσε ακόμη από τους Σέττε Αμίτσι και τους Charms, για ένα φεγγάρι –πιθανώς να εμφανίστηκε με τους Σέττε Αμίτσι πριν πάει στους We Five και με τους Charms αφότου έφυγε από ’κείνους–, πριν καταλήξει στους Idols, τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς. Και θα ήταν οι Idols το γκρουπ, μέσω του οποίου θα απογείωνε τη φήμη του ως τραγουδιστής, καθώς τα τρία 45άρια τους από το 1968, θα ήταν όλα επιτυχημένα.

Οι Idols ήταν το δημοφιλέστερο συγκρότημα της εποχής, είχαν μάλιστα βγει πρώτοι σε σχετικό δημοψήφισμα του περιοδικού Μοντέρνοι Καιροί.

Τα hits τους έχουν συντροφεύσει γενιές και γενιές Ελλήνων μουσικόφιλων.

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγόταν από τον Πειραιά με τους συμπολίτες του να έχουν προβεί σε πολλά αποχαιρετιστήρια μηνύματα στα social media.

https://www.lifo.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ