500 καταγγελίες στην ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δώσε στους πολίτες «βήμα» για καταγγελίες και εκείνοι θα… πέσουν με τα μούτρα! Αυτό, αν μη τι άλλο, πιστοποιεί το γεγονός ότι τη νέα ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast», η οποία παρέχει στον καθένα από μας τη δυνατότητα να καταγγείλει τους «καταπατητές» στις παραλίες, έχουν κατεβάσει μέχρι σήμερα κοντά 14.000 πολίτες.

Ειδικότερα, η εν λόγω εφαρμογή, η οποία τέθηκε σε λειτουργία στις 29 Απριλίου, έχει ως στόχο την τήρηση της νομιμότητας στους αιγιαλούς και τις παραλίες, παρέχοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλλουν σχετική καταγγελία σε περιπτώσεις υπέρβασης των παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη υποβληθεί περίπου 500 καταγγελίες.

Σημειώνεται πως, όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες αντίστοιχες ψηφιακές εφαρμογές, οι καταγγελίες μπορούν να υποβληθούν τόσο ανώνυμα, όσο και επώνυμα. Στην περίπτωση επώνυμης καταγγελίας, οι πολίτες απαιτείται να συνδεθούν στην εφαρμογή με προσωπικούς κωδικούς ΤaxisNet, για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Επισημαίνεται ότι καταγγελία μπορεί να υποβληθεί μόνο μέσω κινητής συσκευής, η οποία βρίσκεται κοντά στο σημείο της εν λόγω παραχώρησης. Επιπλέον, μόνο μία καταγγελία, ανά τύπο καταγγελίας, μπορεί να υποβληθεί την ίδια ημέρα από την ίδια συσκευή και για την ίδια παραχώρηση.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες:

Ανοίγουν την εφαρμογή και ενεργοποιούν το GPS του κινητού τους.
Εντοπίζουν την περιοχή ενδιαφέροντος τους στον χάρτη και εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής τους το πολύγωνο της παραχώρησης.
Επιλέγοντας το πολύγωνο εμφανίζονται τα στοιχεία της, δηλαδή η τοποθεσία, η έναρξη και η λήξη της παραχώρησης, χρήση, το εμβαδόν, κ.ά.
Σε περίπτωση που διαπιστώσουν αυθαίρετη κατάληψη έκτασης ή και παρακώλυση ελεύθερης πρόσβασης, μπορούν μέσω της εφαρμογής να υποβάλουν τις προαναφερόμενες καταγγελίες
Προσδιορίζουν τον λόγο της καταγγελίας και εισάγουν συνοπτική περιγραφή του προβλήματος.
Η εφαρμογή «MyCoast» είναι διαθέσιμη δωρεάν για κινητές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και tablet.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ