Κάτι ήξερε ο Ερντογάν όταν πανηγύριζε τη νύχτα της εκλογής Μητσοτάκη το 2019

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραφει ο Βασίλης Σκουρής απο το dnews.gr

Με την …καλύβα του Χότζα μοιάζουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις την τελευταία πενταετία, επί διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη: Προστίθενται και καταγράφονται στην ατζέντα σειρά νέων «δεδομένων», ώστε αν χρειαστεί σε κάποια διαπραγμάτευση να αφαιρέσει ορισμένα από αυτά και να αναμένει να αναφωνήσουμε … «ουφ, ανασάναμε»!

Ας θυμηθούμε τα θέματα αυτά:

-Πρώτα απ΄ όλα το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο οι διπλωματικές αρχές και κυρίως οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας (προφανώς επειδή παρακολουθούσε τους …Έλληνες!) δεν πήραν χαμπάρι, παρά μόνο όταν ανακοινώθηκε!!! Αξίζει να σημειωθεί πως η πολιτική της χώρας έναντι της Λιβύης δεν μπορούσε να είναι πιο αποτυχημένη! Ως και τον πρεσβευτή της απελάσαμε από την Αθήνα και λίγο μετά έγινε …Πρόεδρος (!) της Λιβύης, ενώ βάλαμε όλα τα λεφτά μας στον στρατάρχη Χαφτάρ, που σήμερα είναι αυτός που στρατολογεί τους παράνομους μετανάστες που στέλνει στην Κρήτη!

-Ταυτόχρονα με το τουρκολυβικό μνημόνιο υιοθετήθηκε επισήμως από την ηγεσία της Άγκυρας η στρατηγική της «γαλάζιας πατρίδας», μιας θεωρίας που όντως τα τελευταία χρόνια ήταν κυρίαρχη στους στρατιωτικούς κύκλους της γειτονικής χώρας. Τον παρόντα μήνα, μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι η θεωρία της «γαλάζιας πατρίδας» θα διδάσκεται στα σχολεία, γεγονός που σημαίνει ότι επιχειρείται να γίνει η επίσημη ιδεολογία της νέας γενιάς της χώρας!

-Τέθηκε επισήμως στην ατζέντα η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ΒΑ Αιγαίου!

-Ναοί μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς όπως η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας μετατράπηκαν σε τζαμιά, χωρίς καμιά ουσιαστική αντίδραση της Αθήνας! Ακόμα και για τη Μονή της Χώρας το Μαξίμου «αντέδρασε» όταν έγινε τζαμί, λίγο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα, ενώ η μετατροπή του είχε ανακοινωθεί ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ!

-Μια ημέρα πριν την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Ταγίπ Ερντογάν με τη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» δηλώνει ευθέως πως στο τραπέζι για τη Χάγη μπορούν να μπουν και ζητήματα κυριαρχίας, ακυρώνοντας κατ΄ ουσία την ελληνική στρατηγική για προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο για ένα και μόνο θέμα, αυτό της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών!

-Ο ίδιος ο Ερντογάν μίλησε για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, κάτι που απέφευγε προηγουμένως πχ με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

-Έθεσε θέμα ακόμα και για τα γαλάζια πάρκα!

Τα γεγονότα είναι ακριβώς αυτά. Πώς να μην είναι ικανοποιημένος ο Ερντογάν; Και πώς να μην αυτοξεφτιλιζόμαστε όσοι κάθε λίγο και λιγάκι γράφουμε και λέμε πως ο Ερντογάν καταρρέει, η Τουρκία καταρρέει και τόσα άλλα!

ΥΓ: Χωρίς να αμφισβητούμε κανενός τον πατριωτισμό (και το εννοούμε), εφόσον τα παραπάνω που γράφουμε είναι ακριβώς έτσι, μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί ο Ταγίπ Ερντογάν δεν είχε και τόσο μεγάλη ανάγκη τα θερμά επεισόδια στο Αιγαίο!

  1. APPEASEMENT EMBOLDENS AGGRESSORS
    Ο ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΣ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ
    (Im gonna say Neville fucking Chamberlain)

    Those who cannot remember the past are condemned to repeat it.
    Εκείνοι που δεν μπορούν να θυμηθουν το παρελθόν είναι καταδικασμένοι να το επαναλάβουν.
    (George Santayana)

    Elect a clown, expect a cirus.
    Εκλέξτε έναν παλιάτσο, περιμένετε ένα τσίρκο.
    (Most Western Hemisphere Voters, Everywhere)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ