Πέπη Ρηγοπούλου: Ένα πραγματικό «εθνικό κεφάλαιο»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο χαρακτηρισμός «εθνικό κεφάλαιο» έχει αποδοθεί πολλάκις, σε διάφορους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χωρίς κανένας να καταλαβαίνει γιατί ακριβώς αποδίδεται.

Στην περίπτωση όμως της ακαδημαϊκού Πέπης Ρηγοπούλου, είναι τόσο ταιριαστός ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός, που τα λόγια αδυνατούν να τον τεκμηριώσουν.

Πολύ συνοπτικά, το έργο, οι αξίες, οι αρχές και η προσφορά της κ. Ρηγοπούλου είναι τόσο ωφέλιμες που θα έπρεπε να διδάσκονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, εάν πραγματικά οι κυβερνήσεις ήθελαν να υπηρετήσουν το έθνος και τον πραγματικό του πλούτο: Τον πολιτισμό.

Αναζητήστε τα άρθρα της στο οπισθόφυλλο της Εφημερίδας των Συντακτών, στην τρίτη μάτια. Εκεί ακριβώς θα καταλάβετε γιατί γράφουμε το συγκεκριμένο άρθρο…

Η ανάγνωση τους, είναι μία πραγματική επένδυση για ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουμε: Το πνεύμα.

Ευχαριστούμε που δεν λυγίζετε, κυρία Ρηγοπούλου…

Η Πέπη (Καλλιόπη) Ρηγοπούλου κατάγεται από Μικρασιάτες πρόσφυγες και γεννήθηκε στην Αθήνα όπου σπούδασε Χημεία. Στη συνέχεια σπούδασε στο Παρίσι Ιστορία και  Θεωρία της Τέχνης, όπου υποστήριξε και την διατριβή της με θέμα Η σκηνή στον Πάουλ Κλέε. Δίδαξε Τέχνη, Επικοινωνία και Πολιτισμό στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στην Φιλοσοφική σχολή και στο Τμήμα ΕΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου σήμερα ως ομότιμη Καθηγήτρια διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.

Ανάμεσα στα βιβλία της: Αυτοματοποιητική,  ένας λόγος για την Τέχνη και την Τεχνολογία/ Ο Νάρκισσος, στα ίχνη του μύθου και της εικόνας/ Το σώμα ικεσία και απειλή/ Ο τρελός Πρόεδρος και η γυναικεία ηδονή: παράνοια, μύθος, τέχνη/ Θάλαμος Ανανήψεως: Μικρά Ασία, Πολυτεχνείο Κύπρος, Μνημόνια/ Το σώμα στην Τέχνη και την Ιατρική (ομαδικό),  Η εικόνα της Ελλάδας στα ξένα ΜΜΕ: Πολιτισμική περηφάνεια και προκατάληψη (ομαδικό) και άλλα.

Έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια. Ασχολείται με το θέατρο, την ζωγραφική, το βίντεο, και έχει δουλέψει  για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Συνεργάστηκε  μεταξύ άλλων επί σειρά ετών με την Ελευθεροτυπία  και μέχρι σήμερα με την Εφημερίδα Συντακτών.  Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων ταξίδεψε σε πολλές χώρες. Περπάτησε  στην νεκρή ζώνη στην Κύπρο με το κίνημα Οι γυναίκες επιστρέφουν και  ταξίδεψε το 1999 με ομάδα του ΕΚΠΑ στην βομβαρδιζόμενη από το ΝΑΤΟ Γιουγκοσλαβία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ