Διακίνηση κοκαΐνης με μίνι υποβρύχια, διεθνής επιχείρηση ναρκωτικών σε Ιταλία και Αλβανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Μαΐου 2024, οι Καραμπινιέροι της ανακριτικής μονάδας της επαρχιακής διοίκησης του Τορίνο πραγματοποίησαν μια τεράστια επιχείρηση στις επαρχίες Τορίνο και Φροζινόνε καθώς και στο αλβανικό έδαφος με την εκτέλεση εννέα ασφαλιστικών μέτρων στη φυλακή (έξι στην Ιταλία, πραγματοποιήθηκαν όλα, και τρία στο εξωτερικό σε εξέλιξη) και έρευνες.

 Όλα στο πλαίσιο έρευνας για την καταπολέμηση της διεθνούς διακίνησης ναρκωτικών, που συντονίζεται από την περιφερειακή διεύθυνση κατά της μαφίας του Τορίνο και σε συνεργασία με τη διεθνή υπηρεσία αστυνομικής συνεργασίας, το γραφείο εμπειρογνωμόνων ασφαλείας στα Τίρανα και την Ιντερπόλ.

tiata987cvsgf

Στην ερευνητική δραστηριότητα, που ονομάζεται συμβατικά «Car Wash», καθώς προήλθε από έρευνες σε υπεύθυνους πλυντηρίων αυτοκινήτων που διαχειρίζονταν παράνομα ορισμένες φυτείες μαριχουάνας, οι ερευνητές ανακατασκεύασαν τα κομμάτια μιας ένωσης με μια υλικοτεχνική βάση στη Volvera, όπου το 2022 συνελήφθη 62χρονος με 200 κιλά ναρκωτικά κρυμμένα στο σπίτι του.

Advertisement

Privacy Settings

 Η ομάδα δρούσε μεταξύ του Ισημερινού, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας και φέρεται να προμήθευε στα μεγάλα ιταλικά κέντρα διακίνησης ναρκωτικών με σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, χασίς και μαριχουάνας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των Καραμπινιέρων, η οργάνωση διοικούνταν από δύο αδέρφια αλβανικής καταγωγής που, χρησιμοποιώντας σημαντικούς οικονομικούς πόρους, στρατολόγησαν τους «εργάτες ναρκωτικών» στην Ιταλία και την Αλβανία.

 Οι συνεργάτες αυτοί προορίζονταν κατά πάσα πιθανότητα για τη φύλαξη, μεταφορά και πώληση της ναρκωτικής ουσίας στην επικράτεια.

 

Οι διακινητές, μεταξύ άλλων, είχαν σχεδιάσει και δοκιμάσει ένα μικρό υποβρύχιο, το οποίο μπορούσε να πιλοτάρουν εξ αποστάσεως, πιθανότατα με σκοπό τη μεταφορά ναρκωτικών.

 Το όχημα, πράγματι κατασκευασμένο, δεν είχε ακόμη τεθεί σε λειτουργία. Ωστόσο, έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμές για τη χρήση του μέσα στο Lago Grande της Avigliana.

trafik987sjgs

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, που διεξήχθησαν από τον Νοέμβριο του 2021 έως το τέλος του 2022, οι ανακριτές αναχαίτισαν πολλά φορτία ναρκωτικών και κατέσχεσαν πάνω από 204 κιλά, μεταξύ των οποίων κοκαΐνη, χασίς και μαριχουάνα.

Η κοκαΐνη πιθανότατα έφτασε στην Ιταλία από τη Νότια Αμερική, περνώντας από την Ολλανδία, ενώ η υπόλοιπη πέρασε από την Ισπανία και τη Γαλλία, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα εξοπλισμένα με αυτοσχέδια διπλά πατώματα.

Balkan Web, Torino Today,

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ