Οι Κινέζοι έβαλαν φανάρια κυκλοφορίας για τις καμήλες στην έρημο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιππασία με καμήλα τον Μάιο είναι μια δημοφιλής διασκέδαση στο βουνό Mingsha και τις γραφικές περιοχές της Όασης στην έρημο Kumtag της Κίνας, όπου οι τοπικές αρχές χρησιμοποιούν φανάρια καμήλας για να αποφύγουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ένα από τα τελευταία πράγματα που θα περιμένατε να βρείτε στη μέση μιας ερήμου είναι ένα φανάρι, αλλά μπορείτε να βρείτε πολλά από αυτά στους αμμόλοφους του όρους Mingsha και το φυσικό πάρκο  Λίμνης της Όασης, στην επαρχία Gansu της βορειοδυτικής Κίνας.

Κατά τη διάρκεια των ετήσιων διακοπών στις αρχές Μαΐου, χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν σε αυτές τις φυσικές τουριστικές τοποθεσίες και επιδίδονται σε ποικίλες δραστηριότητες, η πιο γνωστή από τις οποίες είναι η καμήλα.
Το 2023, υπήρχαν περίπου 2.400 καμήλες διαθέσιμες για ιππασία, καθώς και δεκάδες χιλιάδες τουρίστες καθημερινά μόνο στις γραφικές περιοχές του όρους Mingsha, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Οι τοπικές αρχές βρήκαν μια καινοτόμο λύση: φανάρια στα κομβόι της καμήλας.

Αν και φαίνεται περίεργο να χρησιμοποιούνται φανάρια στη μέση της ερήμου ωστόσο, έχουν νόημα σε κάποιο βαθμό.

Το 2023, την πρώτη μέρα του Μαΐου, το βουνό Mingsha δέχτηκε περισσότερους από 10.000 επισκέπτες, αυξάνοντας τους 20.000 τις επόμενες ημέρες των εαρινών εορτών.
Πολλοί από αυτούς περπάτησαν κατά μήκος του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού, αλλά μερικές χιλιάδες επέλεξαν να απολαύσουν το τοπίο καβάλα σε καμήλα, δημιουργώντας μποτιλιαρίσματα στη διαδρομή.

%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B1 1%CE%B7%CE%BE%CF%84%CF%83%CF%814

Με την τοποθέτηση φαναριών που δίνουν σήμα στις καμήλες να σταματήσουν για να επιτρέψουν στους πεζούς να περάσουν, το πρόβλημα λύθηκε εν μέρει.

Όταν το πράσινο φως καμήλας είναι αναμμένο, οι καμήλες μπορούν να περάσουν. Όταν ανάβει το κόκκινο φως καμήλας, οι καμήλες σταματούν για να περάσουν πρώτα οι πεζοί.

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 240 εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια των εορτών της Άνοιξης, με πολλούς από αυτούς να συρρέουν σε δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ