Εντι Ραμα: Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφού ήρθε απρόκλητος στη χώρα μας και εξαπέλυσε απειλές και προσβολές κατά της Ελλάδας, ο Έντι Ράμα συνέχισε το προκλητικό παραλήρημα σε συνέντευξή του στον αλβανικό σταθμό TV Klan.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός σε ερώτηση που δέχτηκε για την ομιλία του στο Γαλάτσι που πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο ακριβώς από τη σύλληψη του Μπελέρη απάντησε με εριστικό ύφος και μεγαλομανία: «Εγώ ξέρω πολλές επετείους. Δεν ξέρω πότε έχεις εσύ γενέθλια. Αυτή είναι μια ελληνική υπόθεση. Οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι οικονομική δύναμη. Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς. Είναι μεγάλη δύναμη οι Αλβανοί στην Ελλάδα».

Μάλιστα χαρακτήρισε υπόθεση για… «εσωτερική κατανάλωση» την ομηρία του δημάρχου Χειμάρρας από τις Αλβανικές αρχές: «Είναι κατανοητό ότι ο τρόπος με τον οποίο η ελληνική πλευρά διάβασε αυτή την υπόθεση και ο τρόπος με τον οποίο έχει χειριστεί την υπόθεση στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης – για εσωτερική κατανάλωση είναι δεδομένος – και αποτυπώνεται στις σχέσεις των δύο κυβερνήσεων. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι εμείς, ωστόσο, είχαμε ένα υπόγειο ρεύμα σε αυτές τις σχέσεις όταν τα πράγματα πήγαιναν κανονικά».

Αφού δήλωσε με προκλητικό ύφος ότι «δεν υφίσταται υπόθεση με το όνομα Μπελέρη» συμπλήρωσε: «Τα ζητήματα που γνωρίζουμε ως διμερή, είναι ο καθορισμός θαλασσίων ζωνών, το ζήτημα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της αποδοχής των Αλβανών ως ισότιμων πολιτών και της χορήγησης των απαραίτητων εγγράφων. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα οι Αλβανοί της Ελλάδας θα πάρουν αυτό που περιμένουν. Αυτά είναι εκκρεμή ζητήματα, τα υπόλοιπα θέματα που η μία πλευρά μονομερώς δημιουργεί δεν είναι ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν διμερώς».

Όσο για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας απάντησε ότι «οι σχέσεις μας ήταν οι καλύτερες δυνατές, διότι δυστυχώς η αλβανική πολιτική και το αλβανικό κράτος είχε κατεβάσει τα παντελόνια στην πολιτική της Ελλάδας». Φρόντισε μάλιστα να διευκρινίσει ότι δεν έχει καμία σύγκρουση με τον Μητσοτάκη: «δεν είμαστε σε κατάσταση σύγκρουσης. Δεν είμαστε σε καμία κατάσταση σύγκρουσης, όσον αφορά εμάς» ενώ πρόσθεσε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 1. Βοήθειά μας.
  Πρώτα άνοιξαν τα σύνορα.
  Έπειτα ερήμωσαν την δική τους χώρα, έρημα χωριά, αγροτική ανάπτυξη.
  Πέρασε χρήμα Ελληνικό στην Αλβανία χωρίς κανένα έλεγχο.
  Έρχεται και η πληρωμένη απάντηση δια στόματος αρχηγού της χώρας αυτής.
  Μην βγάζετε κακίες περί ρατσισμού κ.λ.π. αλλά προς όφελος παραμένει όπως μάθουμε να φυλάσσουμε πέρα από το σπίτι μας και τον τόπο μας, πολύ πριν έρθουν τα χειρότερα.

 2. ΚΑΛΌ θα ήταν, μαζί με τα δικαιώματα να κοιτάξουν ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ τις υποχρεώσεις τους. ΠΩΣ γίνεται ας πούμε, να κάνουν φορολογική δήλωση γύρω στα 5.000€ και να έχουν στείλει στην Αλβανία 25-30.000 €. Μ Η Π Ω Σ;;;;;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ