Το «Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ» θα διοργανώσουν διεθνές συνέδριο για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την έκτη επέτειο από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, το «Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ» στην Αθήνα θα διοργανώσουν διήμερο διεθνές συνέδριο με θέμα «Ειρήνη και Βιώσιμη Ανάπτυξη» στο οποίο ο Ειδικός εκπρόσωπος για τις διαπραγματεύσεις Μάθιου Νίμιτς θα λάβει το βραβείο για την ειρήνη, το λεγόμενο «Βραβείο Πρεσπών», ανέφερε ο ανταποκριτής του ΜΙΑ από την Αθήνα.

Η συμφωνία των Πρεσπών υπογράφηκε στις 17 Ιουνίου 2018 και το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιουνίου στην Αθήνα και θα συμμετάσχουν πολιτικοί, εμπειρογνώμονες, πρωθυπουργοί, πρώην πρόεδροι, πρώην πρωθυπουργοί και πρώην υπουργοί, Ευρωπαίοι Επιτρόπους, ακαδημαϊκοί, διευθυντές ινστιτούτων προγραμματίζεται κ.λπ. από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜΙΑ από την Αθήνα, προγραμματίζεται η διεξαγωγή οκτώ συζητήσεων, που θα αφορούν τα Βαλκάνια, τις περιφερειακές εξελίξεις και τον ρόλο των διεθνών οργανισμών στην προώθηση της ειρήνης, την κλιματική κρίση και τον πράσινο οργανισμό, την ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία και το μέλλον της Ευρώπης και η αντιμετώπιση της ακροδεξιάς.

Φιλοδοξία των διοργανωτών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι το «Διεθνές Συνέδριο για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» να γίνει παραδοσιακό και να πραγματοποιείται τον Ιούνιο κάθε χρόνο στην επέτειο της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα απονέμεται κάθε χρόνο βραβείο ειρήνης, με την ονομασία «Βραβείο Πρεσπών», και το πρώτο τέτοιο βραβείο, φέτος, θα απονέμεται στον ειδικό απεσταλμένο του Γ.Γ. , Μάθιου Νίμιτς.

The Hellenic Information Team

  1. ΜΑΛΙΣΤΑ… Ο ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
    ΕΙΧΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΙ ΚΑΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ 20%. ΤΩΡΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΟΜΠΙ ΤΟΥ. ΕΝΩ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΖΟΥΜΙΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΑΪΤΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ