Επίσημη επίσκεψη του Πούτιν στην Κίνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους, Βλαντίμιρ Πούτιν, έφτασε στο Πεκίνο, η επίσκεψη καθορίζεται ως επίσημη, δηλαδή την υψηλότερη σύμφωνα με το διπλωματικό πρωτόκολλο.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Πούτιν στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του. Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι η επίσκεψη ήταν μια ανταπόδοση σε μια παρόμοια χειρονομία φιλίας από την πλευρά του Κινέζου ηγέτη Σι Τζινπίγκ Xi το 2023, αναφέρει το TASS.

Ο Πούτιν έγινε δεκτός κατά την προσγείωση από εκπροσώπους της φιλοξενούσας χώρας και της ρωσικής διπλωματικής αποστολής. Περπάτησε στο κόκκινο χαλί κατά μήκος της τιμητικής φρουράς.

Στην τελετή, εκτός από την τιμητική φρουρά και την ορχήστρα, συμμετείχαν αρκετές δεκάδες μαθητές. Χαιρέτησαν τον Πούτιν με λουλούδια στα χέρια και σημαίες της Ρωσίας και της Κίνας όταν έφτασε στη Βουλή της Λαϊκής Συνέλευσης, αναφέρει το RIA Novosti .

Από την εξέδρα, ο Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ παρακολούθησαν την παράσταση της Στρατιωτικής Μπάντας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας. Ακούστηκαν οι ύμνοι των δύο χωρών. Η τελετή διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ο Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ κατευθύνθηκαν στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα της Κίνας.

Ο Πούτιν συνοδεύεται από πέντε αντιπρόεδρους της κυβέρνησης, επικεφαλής οικονομικών, διπλωματικών και υπηρεσιών ασφαλείας, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας, των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, της Rosatom και της Roscosmos, καθώς και την ηγεσία 20 ρωσικών περιφερειών.

Αργότερα, προγραμματίζεται μια επίσκεψη στο Χαρμπίν για τη συμμετοχή στα εγκαίνια της VIII Ρωσο-Κινεζικής Έκθεσης και του IV Ρωσο-Κινεζικού Φόρουμ για τη Διαπεριφερειακή Συνεργασία.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο Πούτιν θα συζητήσει με τον Σι Τζινπίνγκ την κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη Βορειοανατολική Ασία, το θέμα της σύνδεσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης εντός της EAEU και της κινεζικής πρωτοβουλίας Belt and Road. Ένας μεγάλος όγκος διμερών εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών, έχει ετοιμαστεί για την επίσκεψη του Πούτιν.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ