Απιστευτο συμβάν στον ΗΣΑΠ: Επιβάτιδα προσπάθησε να ρίξει στις ράγες τον σταθμάρχη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιβάτιδα έβαλε σε κίνδυνο τον σταθμάρχη του ΗΣΑΠ στο σταθμό «Άγιο Ελευθέριο» καθώς προσπάθησε να τον ρίξει στις ράγες! Την απρόκλητη και βίαιη επίθεση αυτή, καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. και δηλώνει πως «η ανοχή έχει και τα όριά της».

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ θέτει «τη Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. προ των ευθυνών της, τόσο για την ασφάλεια των εργαζομένων, όσο και του επιβατικού κοινού», ενόψει του τελικού του Europa Conference League, στις 29 Μαΐου, στο ΟPAP Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Το Σωματείο μας εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και την πικρία όλων των συναδέλφων για αυτή τη βάναυση επίθεση σε βάρος εργαζόμενου. Από την πλευρά μας έχουμε επισημάνει πολλές φορές τους κινδύνους ζητώντας κατ΄ επανάληψη την λήψη μέτρων προστασίας των εργαζόμενων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Οι απειλές, οι ύβρεις και οι επιθέσεις στο προσωπικό της ΣΤΑ.ΣΥ, που εκτελεί συγκοινωνιακό έργο, αποτελεί για τη Διοίκηση ένα ακόμα «περιστατικό», αφού όπως έχει δηλώσει κυνικά, τους συνάδελφους Σταθμάρχες «δεν τους βλέπει…. »

Όμως η ανοχή έχει και τα όριά της. Έτσι αυτή τη φορά δεν θα καλέσουμε τη Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εκλείψουν τα περιστατικά βίας ενάντια εργαζομένων εντός του δικτύου της, αλλά θα προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες, ακόμη και αυτή του κλεισίματος σταθμών.

Και επειδή την 29η Μαΐου έχουμε τον τελικό του Europa Conference League, ο οποίος θα διεξαχθεί στο γήπεδο Opap Arena , θέτουμε τη Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προ των ευθυνών της, τόσο για την ασφάλεια των εργαζομένων, όσο και του επιβατικού κοινού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ

«Χθες Τετάρτη 15/5 συναδέλφισσα σταθμάρχης, στο σταθμό “Αγ. Ελευθέριος” δέχτηκε απρόκλητη, βίαιη επίθεση από επιβάτιδα η οποία προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές.

Το Σωματείο μας εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και την πικρία όλων των συναδέλφων για αυτή τη βάναυση επίθεση σε βάρος εργαζόμενου .

Από την πλευρά μας έχουμε επισημάνει πολλές φορές τους κινδύνους ζητώντας κατ΄ επανάληψη την λήψη μέτρων προστασίας των εργαζόμενων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Οι απειλές, οι ύβρεις και οι επιθέσεις στο προσωπικό της ΣΤΑ.ΣΥ, που εκτελεί συγκοινωνιακό έργο, αποτελεί για τη Διοίκηση ένα ακόμα “περιστατικό”, αφού όπως έχει δηλώσει κυνικά, τους συνάδελφους Σταθμάρχες “δεν τους βλέπει….”

Όμως η ανοχή έχει και τα όριά της. Έτσι αυτή τη φορά δεν θα καλέσουμε τη Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εκλείψουν τα περιστατικά βίας ενάντια εργαζομένων εντός του δικτύου της, αλλά θα προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες, ακόμη και αυτή του κλεισίματος σταθμών.

Και επειδή την 29η Μαΐου έχουμε τον τελικό του Europa Conference League, ο οποίος θα διεξαχθεί στο γήπεδο Opap Arena, θέτουμε τη Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προ των ευθυνών της, τόσο για την ασφάλεια των εργαζομένων, όσο και του επιβατικού κοινού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ