Αστυνομικοι έστησαν σκηνές στο Συνταγμα – Καταγγέλλουν φτωχοποίηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαριές κατηγορίες στην κυβέρνηση – Οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται έντονα για οικονομικές περικοπές στις προσωρινές μεταθέσεις και τη γενικότερη φτωχοποίηση τους

Σε μία πρωτοφανή κίνηση προχώρησαν αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας. Δεκάδες αστυνομικοί διαμαρτυρόμενοι για τους μισθούς πείνας καταγγέλλουν την φτωχοποίησή τους.

Οι αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος και καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει υλοποιήσει καμιά από τις προεκλογικές υποσχέσεις που τους είχε δώσει.

«Δεν φτάνει μόνο που η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα από τις δεσμεύσεις της είναι και τροπολογία που ψηφίστηκε γιατί αποσπάσεις. Δεν έκανε τίποτα και στοχοποίησε τον αστυνομικό. Είδαμε ψευδή δημοσιεύματα ότι οι αστυνομικοί παίρνουν 3 και 4 χιλιάδες ευρώ έφτιαχναν κλίμα» καταγγέλλει ο Γρ. Γερακαράκος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Ελλάδας.

Οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων διαμαρτύρονται καθώς αιφνιδιαστικά την Μεγάλη Τετάρτη ψηφίστηκε τροπολογία που κατατέθηκε τη Μεγ. Δευτέρα στη Βουλή, και προβλέπει την υποχρεωτική μετακίνηση αστυνομικών από την επαρχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, για τρείς μήνες, χωρίς όμως να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη τους, ενώ παράλληλα μειώνεται και η αποζημίωση για τις διανυκτερεύσεις τους από τα 80-100 ευρώ, στα 30.

Μάλιστα τότε διαμαρτυρόμενοι αστυνομικοί αποδοκίμασαν σε έντονο ύφος τον κ. Νικολακόπουλο για τις πρόσφατες αποφάσεις για τον κλάδο τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε σύσκεψη που ακολούθησε, του κ. υφυπουργού με τους εκπροσώπους των Ενώσεων, απλώς επιβεβαιώθηκε η διάσταση απόψεων, όπως φρόντισαν να τονίσουν στις δηλώσεις που ακολούθησαν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ