Δυο αδερφια 24 και 28 χρόνων, έκλεψαν 25 εκατομμύρια δολάρια κρυπτονομίσματα σε λίγα δευτερόλεπτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ληστεία μαμούθ πραγματοποίησαν στην αγορά των bitcoins δύο αδέλφια στις ΗΠΑ με σπουδές Μαθηματικών και Πληροφορικής στο ΜΙΤ. Οι ηλικίας 24 και 28 χρονών νεαροί υπεξαίρεσαν κρυπτονομίσματα 25 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου καθώς έσπασαν την τεχνολογία blockchain, στην οποία στηρίζεται η λειτουργία του Ethereum.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς σε Νέα Υόρκη και Βοστώνη, όπου συνελήφθησαν τα αδέλφια Anton και James Peraire-Bueno, αξιοποίησαν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους εξασφαλίζοντας δόλια τα κεφάλαια σε bitcoins. Πρόκειται για την πρώτη ηλεκτρονική απάτη και ξέπλυμα χρήματος του είδους, όπως επισημαίνουν οι αμερικανικές Αρχές.

Οι λεπτομέρειες της επίθεσης:

«Σχεδίασαν και εκτέλεσαν προσεκτικά» απο τον Δεκέμβριο 2022, δημιουργώντας ένα σχέδιο 4 βημάτων:

Το δόλωμα
Το «ξεκλείδωμα» του μπλοκ
Την αναζήτηση
Την αναπαραγωγή-διάδοδη.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δημιούργησαν μια σειρά από επικυρωτές Ethereum «με τρόπο που απέκρυπτε την ταυτότητά τους μέσω της χρήσης εταιρειών βιτρίνας, ενδιάμεσων διευθύνσεων κρυπτονομισμάτων, ξένων ανταλλακτηρίων και ενός στρώματατος ιδιωτικότητας».

Στόχος ήταν 3 traders, την συμπεριφορά των οποίων είχαν μελετήσει επί μήνες με την χρήση μιας σειράς δοκιμαστικών ή δολωματικών συναλλαγών.

«Με τον τρόπο αυτό, απέκτησαν με δόλο πρόσβαση σε εκκρεμείς ιδιωτικές συναλλαγές και χρησιμοποίησαν την πρόσβαση αυτή για να τροποποιήσουν ορισμένες συναλλαγές και να αποκτήσουν το κρυπτονόμισμα των θυμάτων τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ