Μολδαβία: Ορίστηκε ημερομηνία για το δημοψήφισμα προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι εκλογές για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Μολδαβίας θα διεξαχθούν στις 20 Οκτωβρίου 2024.  Το σχέδιο απόφασης που καθορίζει την ημερομηνία ψηφίστηκε από 56 βουλευτές.

 Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, η ημερομηνία των προεδρικών εκλογών ορίζεται με απόφαση της Βουλής, τουλάχιστον 60 ημέρες πριν από την ημέρα των εκλογών.

Επίσης, οι προεδρικές εκλογές διοργανώνονται το αργότερο 90 ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας του εν ενεργεία Προέδρου, αλλά όχι αργότερα από τη θητεία που ορίζει το Σύνταγμα.

Στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε η διοργάνωση των προεδρικών εκλογών στις 20 Οκτωβρίου 2024.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας της Μολδαβίας διαρκεί τέσσερα χρόνια και ασκείται από την ημερομηνία της ορκωμοσίας και μέχρι την ορκωμοσία από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο.

Επίσης, στις 20 Οκτωβρίου 2024 θα διεξαχθεί το συνταγματικό δημοψήφισμα στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, στο οποίο οι πολίτες θα απαντήσουν στην ερώτηση «Υποστηρίζετε την τροποποίηση του Συντάγματος ενόψει της προσχώρησης της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση;».

Σημειώνεται ότι η νυν πρόεδρος της Μολδαβίας, Μάγια Σαντού ορκίστηκε πρόεδρος στις 24 Δεκεμβρίου 2020, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ