Ερυθρά Θάλασσα: Χτυπήθηκε εμπορικό πλοίο αλλά συνεχίζει την πορεία του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα χτυπήθηκε από άγνωστο αντικείμενο και υπέστη ελαφρές ζημιές, ανακοίνωσε το βρετανικό πρακτορείο Maritime Trade Operations (UKMTO).

«Το σκάφος και το πλήρωμα είναι ασφαλή και συνεχίζουν προς το επόμενο λιμάνι του», ανέφερε σε συμβουλευτικό σημείωμα, προσθέτοντας ότι το περιστατικό σημειώθηκε 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Χοντέιντα της Υεμένης.

Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

attack567golsd

Η πολιτοφυλακή Χούθι που ελέγχει τα πολυπληθέστερα μέρη της Υεμένης και είναι ευθυγραμμισμένη με το Ιράν έχει οργανώσει επιθέσεις σε πλοία στα ύδατα ανοιχτά της χώρας εδώ και μήνες σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους που πολεμούν το Ισραήλ στη Γάζα.

Οι μαχητές Χούθι έχουν εξαπολύσει επανειλημμένες επιθέσεις με drone και πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα, στα στενά Μπαμπ αλ-Μαντάμπ και στον Κόλπο του Άντεν από τον Νοέμβριο.

Αυτό ανάγκασε τους εφοπλιστές να επαναδρομολογήσουν τα πλοία τους σε μακρύτερα και ακριβότερα ταξίδια στη νότια Αφρική αφού υπάρχουν οι φόβοι ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς θα μπορούσε να εξαπλωθεί και να αποσταθεροποιήσει τη Μέση Ανατολή.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ